Autor:

Závin z bramborového těsta

Střední
Ingredience
Brambory 350 g
Polohrubá mouka 350 g
Prášek do pečiva
Hera 150 g
Moučkový cukr 150 g
Vejce
maková náplň
Mák mletý  
Moučkový cukr  
Mléko  
Ořechová náplń
Ořechy  
Vanilkový cukr  
Mléko  
Tvarohová náplň
Tvaroh 250 g
Vanilkový cukr
Vejce
Zakysaná smetana  
Závin z bramborového těsta

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20-30 minut při teplotě 220-250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní
Maková: pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
Ořechová: pomlete ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
Tvarohová: tvarohu smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Závin z bramborového těsta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web