Autor:

Závin z bramborového těsta

Střední
Ingredience
Brambory 350 g
Polohrubá mouka 350 g
Prášek do pečiva
Hera 150 g
Moučkový cukr 150 g
Vejce
maková náplň
Mák mletý  
Moučkový cukr  
Mléko  
Ořechová náplń
Ořechy  
Vanilkový cukr  
Mléko  
Tvarohová náplň
Tvaroh 250 g
Vanilkový cukr
Vejce
Zakysaná smetana  
Závin z bramborového těsta

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20-30 minut při teplotě 220-250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní
Maková: pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
Ořechová: pomlete ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
Tvarohová: tvarohu smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Letos to dokážeme: Dietní jídelníček od Petra Havlíčka pro rok 2017 Články z

Komentáře k receptu: Závin z bramborového těsta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web