Bramboráky se slaninou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
60 minut
8
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g anglická slanina
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrst majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.
2
Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme.
3
Do rozpáleného oleje vložíme naběračkou nabranou bramborovou směs, rozetřeme ji na pánvi do placky a dozlatova osmahneme z obou stran. Ochutnáme první bramborák a pokud je třeba směs ještě dochutíme. Pokud se nám zdá bramborák přesolený, jednoduše dostrouháme ještě brambory podle potřeby.
4
Bramboráky se slaninou ihned podáváme k jídlu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.