Autor:

Bramboráky

Střední
Ingredience
Brambory 800 g
Mléko 4 lžíce
Hladká mouka 200 g
Česnek 4 stroužek
Vejce 1 ks
Sůl  
Majoránka 2 lžička
Pepř mletý  
Rostlinný olej  
Hlávkový salát
Listy a petrželky na ozdobení
 
Bramboráky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka.

Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 65 x
2+
4.44 65 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 65x)
Broskvová pochoutka Články z

Komentáře k receptu: Bramboráky

Komentáře

  1. jenik   16.04.2015 | 19:11 | reagovat | závadný

    srouhání měmoc nebavilo. melu brambory v mlýnku na maso. jde to v pohodě a rchle.a česneku víc.nkdy nic nepokazí. jinak výborné

  2. Lucka   24.11.2014 | 18:53 | reagovat | závadný

    Jednou jsem zapomněla, že už nemám majoránku, tak jsem tam dala chilli koření a super. :-) Ted už bramboráky dělám i s majoránkou a chilli tam nesmí chybět.. ;-) Doporučuju chilli.

  3. Jan   15.08.2014 | 16:24 | reagovat | závadný

    Děkuji, můj první bramborák se povedl

  4. Andrea   30.05.2014 | 12:18 | reagovat | závadný

    Ahoj lidi, dělám bramboráky od oka a často. Máme je všichni rádi. Přidávám tvaroh, je tam opravdu moc dobrý. Ale tím pádem je těsto hustější, takže musíte naředit mlékem a pokud je těsta hodně dát třeba i 2 vejce, aby to drželo pohromadě. A dávám hladkou i polohrubou mouku. Ale té mouky tam opravdu dávám méně, aby to nebylo moc moučné. Spolu s brambory tam strouhám česnek i cibuli. ;-)

  5. Tereza   27.05.2014 | 18:42 | reagovat | závadný

    Do těsta se přidává trošku octa aby do druhého dne nezčernalo .

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 18 ... 24 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web