Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mascarpone nebo Lučina (nejlépe domácí smetanová)
    • okurka salátová dle velikosti, malá celá nebo z velké větší polovina
    • 5
      ks vařená vejce , oloupaná, nastrouhaná 4 -
    • 100
      g šunka jemně pokrájená, cca
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl nebo Vegetu dle chuti
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • smetana ke šlehání dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyřízneme měkké středy. Pak pevnou část drobně pokrájíme a dáme do mísy, přidáme Mascarpone nebo Lučinu, nastrouhaná vejce, pokrájenou šunku s cibulí, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dle potřeby naředíme smetanou. Pokud chceme dělat salát, naředit můžeme o něco více a také můžeme přidat o něco více okurky. Pak dáme krátce proležet a vychladit. Podáváme na pečivu nebo s pečivem, dozdobené dle chuti.
2
Místo cibule můžeme použít jarní lahůdkovou cibulku (svazek), kdy bílou část pokrájíme jemně do pomazánky či salátu a zelenou použijeme na dozdobení.
3
Pokud chceme bezmasou verzi, šunku vynecháme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.