Autor:

Bramboráky sváteční

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
4-5
5 ks
Vejce 2 ks
Ementál 100 g
Celer
kousek
 
Cibule
menší
1 ks
Pohanková mouka 3 lžíce
Majoránka 1 lžička
Pepř mletý
nebo bylinný
1/2 lžička
Sůl
mořská
1 lžička
Dýňová semínka 1 lžíce
Slunečnicová semínka 1 lžíce
Olej
na smažení nebo ghí
 
Česneková pasta  
Bramboráky sváteční

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
Doporučuji ghí (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1
Bramboráky se špenátem a čedarem Bramboráky na 4 způsoby Články z

Komentáře k receptu: Bramboráky sváteční

Komentáře

  1. MartinV   23.02.2007 | 10:51 | reagovat |

    Sejra to nespatlá, pokud máte dobrou teflonku. Kostičky sýra jsou v tom bramboráku fajnové.

  2. Marína_K   23.02.2007 | 9:23 | reagovat |

    Martin, určite vaše zemiakové placky vyskúšam. Ja používam Himalájsku soľ. Je to čistá prírodná kryštalická soľ s obsahom minerálov, do ktorej sa nepridávajú prísady a ani prísada proti zhrudkovateniu.

  3. Anonym   22.02.2007 | 15:36 | reagovat |

    ten sejra to asi krapáánek spatlá, ale komu to chutná, budiž.

  4. Věra   22.02.2007 | 9:12 | reagovat |

    Martine ty jsi asi pohodový chlap - škoda, že neni více takových s vašimi názory a přístupem k životu. Jo a bramborák je bezkonkurenční dík dávám 1

  5. MartinV   22.02.2007 | 8:53 | reagovat |

    Dámy, zdravím vespolek, debata o soli je je fajn ale věřte mi že tyhle bramboráky chutnají se solí kamennou, mořskou, alpskou, a dokonce nejen v neděli a o svátcích :-)Dosolit a dochutit je můžete i mořskou řasou.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web