Autor:

Bramboráky sváteční

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
4-5
5 ks
Vejce 2 ks
Ementál 100 g
Celer
kousek
 
Cibule
menší
1 ks
Pohanková mouka 3 lžíce
Majoránka 1 lžička
Pepř mletý
nebo bylinný
1/2 lžička
Sůl
mořská
1 lžička
Dýňová semínka 1 lžíce
Slunečnicová semínka 1 lžíce
Olej
na smažení nebo ghí
 
Česneková pasta  
Bramboráky sváteční

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
Doporučuji ghí (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Dort Red Velvet Dárek pro maminku: Dort Red Velvet Články z

Komentáře k receptu: Bramboráky sváteční

Komentáře

  1. MartinV   23.02.2007 | 10:51 | reagovat | závadný

    Sejra to nespatlá, pokud máte dobrou teflonku. Kostičky sýra jsou v tom bramboráku fajnové.

  2. Marína_K   23.02.2007 | 9:23 | reagovat | závadný

    Martin, určite vaše zemiakové placky vyskúšam. Ja používam Himalájsku soľ. Je to čistá prírodná kryštalická soľ s obsahom minerálov, do ktorej sa nepridávajú prísady a ani prísada proti zhrudkovateniu.

  3. Anonym   22.02.2007 | 15:36 | reagovat | závadný

    ten sejra to asi krapáánek spatlá, ale komu to chutná, budiž.

  4. Věra   22.02.2007 | 9:12 | reagovat | závadný

    Martine ty jsi asi pohodový chlap - škoda, že neni více takových s vašimi názory a přístupem k životu. Jo a bramborák je bezkonkurenční dík dávám 1

  5. MartinV   22.02.2007 | 8:53 | reagovat | závadný

    Dámy, zdravím vespolek, debata o soli je je fajn ale věřte mi že tyhle bramboráky chutnají se solí kamennou, mořskou, alpskou, a dokonce nejen v neděli a o svátcích :-)Dosolit a dochutit je můžete i mořskou řasou.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web