Bramborky "dobrota"

Hodnocení:

Moje:

60 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory střední velikost
    • 50
      g máslo od oka
    • 1
      hrst slanina dle chuti
    • 3
      ks cibule střední až menší velikosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 5
      stroužek česnek
    • tymián dle chuti
    • parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu, nadrobno cibuli a nastrouhala parmezán, abych ušetřila čas. Na pánvi si rozpustím kousek másla, do něj vhodím nakrájenou cibuli a slaninu, zatím co restuji tak si na menší kousky do pánve krájím i brambory, osolím a opepřím dle chuti a míchám. Mohu dle chuti hodit více másla.
2
Přidám lístečky čerstvého tymiánu. Do malého hrníčku si dám tak 1 cm ode dna olivového oleje a do něj namačkám 4 - 5 strouzků česneku, promíchám. Naliji na brambory, promíchám ať se česnek nevyvaří a oddělám z ohně. Na bramborovou směs nasypu nastrouhaný parmezán (můžete použít Gran Moravia) a jen promíchnu ať se sýr rozpustí a ihned servíruji s hrnkem mléka.
3
Nechte si chutnat!!! Recept jsem dnes vymyslela za chodu a moc mi chutnal tak sem se rozhodla, že se podělím :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 7. 2014 23:05

    Výborná úprava brambor - i starší méně chutné brambory získají na chuti, díky koření se pěkně rozvoní a i nemilovníci brambor je v tomto provedení vezmou na milost.