Autor:

Bramborová (úková) omáčka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 500 g
Klobása
kvalitní
100 g
Vejce 4 ks
Hladká mouka 100 g
Mléko 250 ml
Smetana ke šlehání
(31%) - trochu
 
Bobkový list  
Nové koření  
Ocet  
Sůl
na dochucení
 
Bramborová (úková) omáčka

Postup přípravy:

Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo.
Když jsou brambory uvařené, vlijte k nim hladkou mouku rozmíchanou v mléce, přilijte trochu smetany a krátce povařte.
Na závěr dochuťte octem a přidejte nakrájené vajíčko.

Tento tradiční a oblíbený recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem z dob, kdy se chodilo hromadně kosit na lopenické louky – „úky“. Omáčka se nosila v konvičce a přikusoval se k ní chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Recept na knedlíky a bramborové krokety Články z

Komentáře k receptu: Bramborová (úková) omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web