Autor:

Bramborová (úková) omáčka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 500 g
Klobása
kvalitní
100 g
Vejce 4 ks
Hladká mouka 100 g
Mléko 250 ml
Smetana ke šlehání
(31%) - trochu
 
Bobkový list  
Nové koření  
Ocet  
Sůl
na dochucení
 
Bramborová (úková) omáčka

Postup přípravy:

Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo.
Když jsou brambory uvařené, vlijte k nim hladkou mouku rozmíchanou v mléce, přilijte trochu smetany a krátce povařte.
Na závěr dochuťte octem a přidejte nakrájené vajíčko.

Tento tradiční a oblíbený recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem z dob, kdy se chodilo hromadně kosit na lopenické louky – „úky“. Omáčka se nosila v konvičce a přikusoval se k ní chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Kuřecí prsa s limetkou Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Bramborová (úková) omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web