Medzevská bramborová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g brambory
    • 1
      kelímek smetana
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks klobása
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička ocet
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být hustější) a přidáme k bramborám společně se smetanou. Klobásu vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Převaříme. Když polévka začne vřít, rozklepneme do ní vajíčka. Počkáme, aby se vajíčka srazila, potom opatrně promícháme.
2
Na každou porci počítáme jedno vejce. Dochutíme octem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    26. 7. 2015 12:23

    Opravdu luxusní...DĚKUJI! <3

  • jasom
    jasom |

    21. 7. 2015 11:05

    prisla mi jak nedodelana zelnacka a tak jsem ho tam dal a ted uz je to dobry

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    2. 5. 2011 11:40

    Opraveno.

  • Ladia
    Ladia |

    2. 5. 2011 10:53

    Sůl 1 a Kmín 1 - čeho?

  • Tereza Hrdličková
    Tereza Hrdličková |

    25. 9. 2008 19:58

    Pritele polevka zprvu nenadchla, pak si ji hodne okyselil a opepril a rekl, ze je dobra. Kazdopadne lepsi byla az druhy den, kdyz se rozlezela.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 9. 2008 18:39

    Danka, ja skoré zemiačky nelúpem, len dobre očistím kartáčikom. Teraz ich už lúpem. Ale ak máte pekné malé zemiačky a k tomu červené, tak by som ich nelúpala, len pred vyrením dobre okartáčovala, bude to pekné :)))

  • Dana Olbrichova
    Dana Olbrichova |

    22. 9. 2008 21:30

    Terezko, ty brambory maji byt oloupane nebo je staci ocistit kartackem? Mam doma male cervene bramburky, ktere je skoda loupat a krasne by to vypadalo.Dekuji. Ladko, s tim libeckem je to dobry napad, nerada pridavam magi a umela ochucovadla.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 9. 2008 21:07

    Áno Janka, pouýívam malé zemiaky, ono sa dá použiť aj narezaný zemiak, ale už to vyzerá inak, a nie je to také pekné a zaujímavé :)))

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    22. 9. 2008 13:58

    Jani,když tak to velké kolečko překroj a budeš mít 2 půlkolečka :)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 9. 2008 13:51

    Taky znám a je opravdu výborná.Jen by mne zajímala ta kolečka z brambor v polévce,to musí být zajímavé,asi by to měly být menší brambory,že?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 9. 2008 21:09

    Tuhle polévku znám (sice pod jiným názvem) každopádně je výborná.,já tam jen ještě přidám libeček. Ale je dobrá!!