Autor:

Nafouklá jablíčková dobrota

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Hera 1 ks
Droždí 30 g
Žloutek 2 ks
Mléko 2 lžíce
Nafouklá jablíčková dobrota

Postup přípravy:

Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými jablíčky (můžeme osladit nebo dochutit dle chuti, já je nechávám jen tak), přehneme na polovinu, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Po upečení obalíme ve vanilkovém cukru. V žádné fázi nenecháváme kynout, teplotu pečení nevím, peču na plynu. Ještě upozorňuji těsto je třeba dost podsypávat - hodně lepí, ale vysledek je paráda.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49 x
1-
4.71 49 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 49x)
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Nafouklá jablíčková dobrota

Komentáře

  1. smiley536   24.06.2015 | 13:14 | reagovat | závadný

    Každý říká, že jsou výborné, takže moc děkuji za recept. Určitě jsem je dnes nedělala naposled =)

  2. marie   20.10.2013 | 20:01 | reagovat | závadný

    Předpis a suroviny v něm obsažené jsou totožné s předpisem, který používám na malé koláče a mám ho označený jako nekynuté koláčky. Poměr tuku je pouze na 1kg mouky 500 g, čili méně než v tomto receptu a možná to je také důvod /větší množství tuku/ proč se těsto autorce lepí a musí podsypávat. Já to u toho mého receptu mám bez problému. Z těsta někdy upeču pláty na plech, na spodní plát dám nádivku z jablek nebo z tvarohu, přiklopím druhou plackou a upeču. Potom krájím na čtverečky.

  3. k.spageta   15.08.2013 | 22:38 | reagovat | závadný

    Luxusní recept! Vždy když ho upeču, je okamžitě pryč;)

  4. develina   10.06.2012 | 13:45 | reagovat | závadný

    Objeveno,zaděláno,upečeno - a zmizelo to dřív, než trvala doba přípravy a pečení.Moc dobré,dělala jsem půlku s jablíčky a druhou s jahodami. <:-) <:-) <:-)

  5. zuzzak   10.06.2012 | 11:14 | reagovat | závadný

    je to opravdu dobrota. dělala jsem s třešněmi a jahodami a bylo to mňaaaaaaaaaaaaaaaam!!! ;-) ;-) ;-) ;-)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web