Autor:

Jeřabina - sterilovaná

Snadné
Ingredience
Jeřabiny
- množství dle možností a chuti
 
Cukr krupice  
Jeřabina - sterilovaná

Postup přípravy:

Jeřabiny otrháme, očistíme, opláchneme a dáme spařit do vroucí vody. Pak necháme okapat a naplníme jimi malé čisté sleničky (od přesnídávky, majolky) do necelých 3/4.
Jelikož jsou jeřabiny hodně trpké a každému to nemusí vyhovovat, uděláme si na ně nálev z 800-1500 gramů na jeden litr vody. Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé.
Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut.

Jeřebiny můžeme také v cukerném roztoku předvařit, vaříme do té doby, než ztratí svou tuhost a začnou být pružné. Pak jimi naplníme čisté skleničky do 3/4 i s cukerným roztokem a ve vodní lázni sterilujeme cca 20 minut.

Použít je můžeme do moučníků, do čajů nebo jako náhražku brusinek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Jeřabina - sterilovaná

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web