Jablíčková rychlovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 15
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1,5
      dl mléko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové - ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud nezhnědne.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kaja
    kaja |

    22. 1. 2013 13:07

    :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) :-X :-)) <3 :-$ :-$ O:-) O:-) :'( :-X :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) :-! :-$ ;-) :-( :-( :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D covam je be kokoti hlavi :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-) :-) ;-)

  • peblousek
    peblousek |

    21. 1. 2013 19:00

    me to nikdy uprostred vic nevyroste, tak nevim, kde je chyba... :-\

  • Andrea2811
    Andrea2811 |

    27. 6. 2012 19:22

    Akorát sem ho dala do trouby tak snad bude dobrý .. :) ... jen se trochu bojím že mi pod těmi jablky nevykyne ... ale uvidíme :)

  • Mangoo
    Mangoo |

    26. 3. 2012 18:06

    Můžete mi někdo poradit? :-( proč se mi většinou při pečení stává, že mi dort ve formě/ lité těsto na plechu vyroste jakoby z prostředka? Místo krásného rovného jablkového koláče mám takové cosi, kopeček, skoro jak krtkův dort bez záměru :'(

  • Dituss
    Dituss |

    28. 11. 2011 15:31

    Ještě přikládám fotografii :)

  • Dituss
    Dituss |

    28. 11. 2011 15:31

    Dělala jsem a přítel jí pochválil a řekl, že byla lepší, než daleko těžší moučníky, které dělám. :-) V jednoduchosti je krása ;-)

  • polmari
    polmari |

    21. 11. 2011 13:01

    ;-)

  • vladanm
    vladanm |

    19. 11. 2011 20:46

    Poprvé jsem ji na vrchu osolil 8-) , podruhé se už sůl nepřipletla. Manželce moc chutná. Rychlá,levná.

  • Hanka
    Hanka |

    13. 11. 2011 18:16

    Až zase taková rychlovka to není, ale koláč je opravdu vynikající. Půlku jsem dala sousedce a ta mi po chvíli napsala sms: "buchta je exkluzivní". Navíc mi tento recept připadá i levný. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.

  • polmari
    polmari |

    18. 10. 2011 06:53

    vynikající :-)

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    10. 10. 2011 19:11

    Mohu jen rici,ze tohle je ta nejlepsi buchta,co jsem kdy jedla.Manzelovi take velice chutna a za chvilku prijde maminka,tak snad ji bude take moc chutnat. =-O Velmi dekuji za recept :-*

  • Veronika
    Veronika |

    27. 9. 2011 21:38

    Dneska jsme jej upekli a ihned snědli, vynikající rychlovka. Doporučuji <3

  • DARINA DUŽDOVA
    DARINA DUŽDOVA |

    15. 9. 2011 18:24

    Dneska sem ho skusila ale ješte nevim protože je v troubje ale zachvili budu vitahovat tak sem zvědava je dobry moc :-)

  • Romana
    Romana |

    22. 5. 2011 10:56

    Dělám ho po druhé a je výborný ;-)

  • Lucie
    Lucie |

    10. 2. 2011 16:38

    dnes jsem ji zkusila. Je vybornááááá

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:32

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Yvyy
    Yvyy |

    3. 12. 2010 14:48

    dala jsem 1:1 s celozrnnou moukou, výborné.:)

  • jawor
    jawor |

    17. 11. 2010 18:52

    Poprvé v životě jsem pekl a je to jednoduché a výborné 8-)

  • Jitka
    Jitka |

    17. 11. 2010 17:47

    Mam jablicka,tak ho zkusim zitra taky,potom napisi,zda li chutnal.Verim,ze ano,jablicka dodaji tomu svezest. ;-) :-)

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    25. 10. 2009 18:47

    dneska jsem dělala do dortové formy o průměru 24 cm,vysoký je akorát,mně osobně moc chutná, je takový vláčný díky vlhkosti z jablek

  • Lucie Roskanukova
    Lucie Roskanukova |

    31. 3. 2009 12:38

    Tento koláč je výborný.Vždy když ho upeču, tak všichni chválí..

  • Dana
    Dana |

    28. 10. 2006 11:02

    Co je na tom kolaci tezkeho?U nas doma naopak uspel.Byl krasne nadychany a jemny.Davam za 1!!!!

  • Eva
    Eva |

    26. 10. 2006 17:37

    Tomu, kdo nemá rád těžké pečivo nemohu tento koláč doporučit. U nás doma bohužel neuspěl.