Autor:

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Jablka
- větší
4 ks
Perník na strouhání 100 g
Med 2 lžíce
Pikantní marmeláda
- malinová, brusinková, rybízová
1,5 lžíce
Skořice - mletá 1 lžička
Máslo 3 lžíce
Hnědý rum
nebo citronová šťáva
 
Citronová šťáva  
Moučkový cukr  
Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Postup přípravy:

Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Jablka dáme do misky se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatava. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála.
Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou... .
Podáváme teplá, ale dobrá jsou i studená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Jablka s perníkovým srdcem - pečená

Komentáře

  1. Markéta   21.02.2015 | 10:38 | reagovat |

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  2. Miroslava Bujková   29.01.2012 | 18:32 | reagovat |

    Jablka rozpékám často, obvzlášť v zimě zahřejí a nenabalujeme na sebe zbytečná buchtová kila. Stačí pokapat medem nebo javorovým sirupem. S perníkem jsou také vynikající, vnučka snědla dvě a byla po večeři, jen jsem je z vlastní zkušenosti oloupala celá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web