Bešamel od maminky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky
    • 2
      ks široké bílé nudle
    • 2
      ks plátkový sýr
    • 2
      ks sýr
    • máslo
    • hladká mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 2
      hrnek drůbeží vývar
    • 2
      lžička podravka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také vychladnout.
2
Na bešamel: Rozpustíme (nejlépe české) máslo, zaprášíme hladkou moukou (jako když děláme jíšku), nalejeme do másla mléko a vývar (uděláme tolik omáčky, aby těstoviny, které jsme uvařili, byly do půlky ponořené), ochutíme podle potřeby bešamel podravkou, solí a pepřem. Měla by nám vzniknout omáčka, kterou budeme vlévat na těstoviny.
3
Obereme vychladlé maso, nakrájíme na kousky. Do pekáčku si dáme těstoviny, posypeme nastrouhaným sýrem, kuřecím masem, dáme další vrstvu těstovin, strouhaný sýr a maso. Pořád tak dokola, až nakonec nalejeme bešamel na těstoviny. Plátkový sýr dáme nahoru, hezky poskládáme, aby těstoviny byly zakryté. Navrch dáme malinké plátky másla.
4
Dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut zvolna. Tak, aby sýr hezky zezlátnul.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    29. 11. 2013 16:11

    A nejlepší jsou na tom ty 2 široké bílé nudle :-D .

  • Simča S.
    Simča S. |

    29. 4. 2013 11:41

    Recept jse zajímavý, jen bych ho nazvala "Kuře v bešamelu" nebo "Maminčino kuře v bešamelu", případně "Zapečené maminčino kuře v bešamelu"... Bešamel je přece ta omáčka a ne celý pokrm.