Rizoto se slaninou a žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g anglická slanina
    • 250
      g žampiony
    • olej
    • cibule najemno nakrájená
    • 1
      stroužek česnek prolisovaný
    • 300
      g rýže
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g sýr čedar, ementál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi, přidejte rozčtvrcené žampiony a opékejte, dokud houby nezměknou. Vyndejte z pánve a udržujte teplé.
2
Do pánve nalijte olej, přidejte cibuli a po 2 minutách česnek a opékejte. Nasypte rýži, zalijte vývarem a ztlumte plamen na polovinu. Přiklopte a za občasného míchání nechte vařit.
3
Když je tekutina téměř vstřebaná, přidejte polovinu nastrouhaného sýru a zamíchejte. Podávejte, nasypte navrch slaninu se žampiony a navrch sýr.
4
Množství tekutiny na rýži se může lišit podle druhu rýže.
5
//Zdroj: albert v kuchyni, květen 2011//
Zařazení: Pokrmy Z rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.