Pečené plněné papriky III.

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks slovenská paprika dle velikosti, cca
    • 200
      g sýr dle chuti: Emantál, Gouda, Niva, Eidam...
    • 3
      ks rohlík starší, namleté nebo rozmixované
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl a pepř dle chuti
    • 200
      g uzenina dle chuti: šunka, anglická slanina, tvrdý salám...
    • mléko množství dle hustoty sýrové směsi
    • olej na vymažání pekáčku nebo plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme pomleté nebo rozmixované rohlíky, pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu, rozšlehaná vejce, česnek a opepříme. Solíme dle druhu zvoleného sýru, někdy není třeby solit vůbec. Vše promícháme a dle potřeby přidáme tolik mléka, aby nám vznikla kompaktní, nepříliš tuhá směs, kterou budeme plnit půlky paprik.
2
Naplněné papriky přendáme na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova.
3
Sýry a uzeninu volíme tak, aby se k sobě hodily, například k nevýraznému Eidamu dáme tvrdý salám s výraznejší chutí, k Nivě například šunku, k uzenému sýru slaninu...
4
Recept je velmi variabilní, takže si každý může přidat to, co mu chutná, například bylinky, koření...
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.