Autor:

Vepřové chipsy

Snadné
Ingredience
Vepřový bůček
bez kosti
 
Sádlo
nebo olej na smažení
 
Sůl  
Koření
dle chuti: pepř, paprika sladká, pálivá, chilli, koriandr, česnek, bylinky nebo oblíbená směs koření
 
Vepřové chipsy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Vepřové, Slané

Množství záleží na počtu osob.

Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže.

Bůček pokrájíme ostrým nožem na slabé (cca 4mm) plátky, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a smažíme v rozpálené pánvi s tukem dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek okapat přebytečný tuk.

Bůček, pokud se nám špatně krájí, dáme ztuhnout do mrazáku. Ztuhnout, né zmrazit! Dobrým pomocníkem je i elektrický kráječ „nářezák“.

Podáváme například k vychlazenému pivu nebo s čerstvou zeleninou...

Chipsy si můžeme připravit i na grilu či v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Vepřové chipsy

Komentáře

  1. Hobžáci   01.12.2016 | 18:17 | reagovat |

    Tak ty první jsme osmažili víc a chtělo to dobrý zuby, ale ty druhý už byly výborný, protože jsme odhadli čas na dozlatova ;-) no pravda je, že zlato není hnědý :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web