Autor:

Vepřové chipsy

Snadné
Ingredience
Vepřový bůček
bez kosti
 
Sádlo
nebo olej na smažení
 
Sůl  
Koření
dle chuti: pepř, paprika sladká, pálivá, chilli, koriandr, česnek, bylinky nebo oblíbená směs koření
 
Vepřové chipsy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Vepřové, Slané

Množství záleží na počtu osob.

Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže.

Bůček pokrájíme ostrým nožem na slabé (cca 4mm) plátky, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a smažíme v rozpálené pánvi s tukem dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek okapat přebytečný tuk.

Bůček, pokud se nám špatně krájí, dáme ztuhnout do mrazáku. Ztuhnout, né zmrazit! Dobrým pomocníkem je i elektrický kráječ „nářezák“.

Podáváme například k vychlazenému pivu nebo s čerstvou zeleninou...

Chipsy si můžeme připravit i na grilu či v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Vepřové chipsy

Komentáře

  1. Hobžáci   01.12.2016 | 18:17 | reagovat |

    Tak ty první jsme osmažili víc a chtělo to dobrý zuby, ale ty druhý už byly výborný, protože jsme odhadli čas na dozlatova ;-) no pravda je, že zlato není hnědý :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web