Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory velké
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • mražený špenát
    • sýr dle výběru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech, osolíme, dáme péct do trouby dokřupava. Mezitím ohřejeme smetanu, dáme do ní rozpustit mražený špenát a asi 2-3 minuty povaříme. Osolíme, opepříme. Dokřupava upečené brambory zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě dopéct do trouby (10-15 min., dokud smetana nevytvoří hustou omáčku).
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto |

    27. 7. 2014 19:44

    Vzala jsem si inspiraci a kuchtila O:-) jen jsem místo pečených brambor je jenom uvařila, nechala trochu vychladnout a nakrájela na plátky. A do špenátu jsem přidala česnek, bez toho to nejde. :-D Jinak dobrota!! :-)

  • Erik
    Erik |

    1. 12. 2013 15:22

    manzelka mi to udelala a byl to hnus

  • Alena
    Alena |

    18. 4. 2013 20:09

    Přišlo mi to takové nedochucené,něco tomu chybělo,možná česnek nebo nějaké vhodné koření :-\ .Ale dalo se to.

  • fidorka20
    fidorka20 |

    23. 2. 2013 19:38

    tento recept mi chutnal a přítel se sestrou ho také chválili dobrota

  • Flashback
    Flashback |

    26. 6. 2011 17:45

    Jeden z prvních receptů, které jsem vařil pro přítelkyni co moc nejí maso a mělo to úspěch. (:

  • Sofiee
    Sofiee |

    7. 12. 2010 15:35

    Tak včera jsem to zkusila i já a výsledek opravdu super. Levné, rychlé a moc dobré. U mě za jedna. :-)

  • Vladimíra Janková
    Vladimíra Janková |

    8. 3. 2010 12:25

    Musím se přidat, dělala jsem to zatím jen jednou, ale bylo to úžasné! Rychlé, levné a nenáročné jídlo ;o) A přidávám se k fanouškům česneku - ten u španátu nesmí chybět :o) Určitě to zopakuju!

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    27. 2. 2010 13:51

    Nám chutnalo. Brambory jsem si i ve slupce předvařila a zapekla na pečícím papíře. Do špenátové směsi jsem přidala česnek dle paní Marcely. Místo smetany jsem měla jen zakysanou a bylo to fajn. Díky!

  • Marcela
    Marcela |

    10. 10. 2007 13:05

    tento recept dělám už dlouho, jen pokud chci mít brambory rychleji upečené, tak je oloupané a nakrájené předvařím. A do špenátu (mraž.listový je lepší) přidám ještě česnek, je to moc dobré!

  • Marie Veselovská
    Marie Veselovská |

    25. 9. 2007 10:20

    recept byl jednoduchý, poměrně rychlý a mimořádně lahodný!!!