Bramboráky se zelnou směsí

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bramboráky
    • 1,5
      kg brambory oloupané, nastrouhané
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks česnek dle chuti, klidně celá palička
    • 1,5
      lžíce majoránka dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g gothaj jemně pokrájený - lze vynechat
    • hladká mouka dle potřeby
    • olej na smažení
  • Zelná směs
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 250
      g uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce cukr krupice dle kyselosti zelí, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a sůl dle chuti, jemně pokrájený Gothaj (můžeme vynechat) a vše dobře promícháme. Směs dle potřeby zahustíme hladkou moukou na potřebnou středně tuhou kašovitou konzistenci, ze které budeme odebírat a smažit malé nebo větší bramboráky na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a dokřupava.
2
Během smažení bramboráků si připravíme směs z kysaného zelí:
3
Cibule pokrájíme a na oleji osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené uzené maso (plec, rolka, krkovička..), opepříme a dále společně smažíme. Nakonec necháme krátce osmažit a provonět nasekaný česnek, přisypeme okapané zelí, které osolíme, osladíme, promícháme, vše zaklopíme a dusíme doměkka (na skus) za občasného promíchání. Podlévat není většinou třeba, jelikož přidáním cukru zelí pustí šťávy na podušení dostatek, ale pokud je třeba, pár lžic vody přidat můžeme.
4
Smažené bramboráky podáváme se zelnou směsí buď tak, že velké bramboráky naplníme a přehneme nebo malé naskládáme na talíř s kopečkem zelné směsi.
5
Bramboráky si můžeme udělat klidně podle svého osvědčeného a oblíbeného receptu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blechová
    Blechová |

    8. 2. 2017 18:51

    Děkujeme. Byla to SKVĚLÁ VEČEŘE!

  • Dáša
    Dáša |

    4. 9. 2016 14:12

    Bylo to moc dobré a určitě si je ještě uděláme ;))