Autor:

Králík na roštu - grilování

Střední
Ingredience
Králík
vcelku s droby - můžeme doplnit o 100g kuřecích srdíček a 100g kuřecích jater
1 ks
Uzená slanina
špek
250 g
Sůl  
Kmín
celý
 
Tymián  
Králík na roštu - grilování

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, a smícháme s sádlem z králíka a droby, a vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka, a dutinu dobře zašpejlíme-nejlépe bambusovou špejlí. Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolu, pak otočíme (asi 10 min.). Zakryjeme silným alobalem, a zvolna grilujeme cca 1,5 hod. za občasného obracení (po cca 20 min.).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Letní menu na železnici Články z

Komentáře k receptu: Králík na roštu - grilování

Komentáře

  1. zofka2011   21.06.2011 | 9:33 | reagovat |

    hm, ale králík na grilu by mohl být dobrota...

  2. Ladia   04.04.2011 | 11:21 | reagovat |

    Špetkou soli, kmínu a tymiánu celého králíka neokořeníte. 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web