Palačinky se zelnou směsí

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Palačinky
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 0,5
      lžička sůl cca
    • 4
      ks vejce
    • 280
      g hladká mouka
    • olej nebo sádlo, máslo na smažení
  • Zelná směs
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 250
      g uzené maso nebo libovější slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krupice dle chuti (kyselosti zelí), cca
    • olej
  • Dále
    • česneková pasta - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky z obou stran dozlatova nejlépe tak, že těsto nalijeme do středu mastné rozpálené pánve střední naběračkou a pomalým pootáčením pánve ve vzduchu těsto rovnoměrně po pánvi rozlijeme do všech stran a dále na plotýnce dosmažíme. Z uvedeného množství je podle tloušťky palačinek + - 16 kusů.
2
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Pak k ní osmažit přidáme i pokrájené uzené maso, které opepříme. Následně přisypeme okapané zelí, které mírně osolíme, osladíme, promícháme a pod poklicí krátce dusíme doměkka (na skus). Dle potřeby můžeme podlít, ale většinou to není nutné, jelikož cukr nám ze zelí uvolní dost tekutiny k jeho podušení.
3
Hotové palačinky sypeme zelnou směsí a buď nadvakrát přehneme nebo zavineme. Pokud jsme milovníky česneku, palačinky před plněním nejprve potřeme česnekovou pastou (česnek s troškou soli utřeme na kašičku a smícháme s kapkou oleje aby šla dobře roztírat).
4
Pokud chceme pokrm bezmasý, použijeme uzené tofu nebo šmakouna místo uzeného.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.