Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová panenka
    • 5
      plátek anglická slanina
    • sůl
    • pepř drcený
    • tymián
    • olivový olej
    • rukola
    • ledový salát
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu.
2
Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou polovinou obalte špalíček panenky a připevněte ji párátkem.
3
Pořádně rozehřejte olej a špalíčky masa prudce opečte (2-3 minutky z každé strany). Nijak do toho nešťouchejte a víckrát nepřevracejte. Pak je přemístěte na plech s pečícím papírem a pečte na 220°C pod grilem asi 5 minut. Takto by maso mělo zůstat krásně šťavnaté.
4
Zeleninu umyjte, salát nakrájejte, dejte na talíř, zakápněte citronovou šťávou, lehce opepřete.
5
Podávejte s brambory (např. Bylinkové bramborové věžičky, gratinované brambory či jinak, jak je máte rádi) nebo s bílým pečivem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.