Autor:

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová panenka 400 g
Anglická slanina 5 plátek
Sůl  
Pepř drcený  
Tymián  
Olivový olej  
Rukola  
Ledový salát  
Citronová šťáva  
Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu.

Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou polovinou obalte špalíček panenky a připevněte ji párátkem.

Pořádně rozehřejte olej a špalíčky masa prudce opečte (2-3 minutky z každé strany). Nijak do toho nešťouchejte a víckrát nepřevracejte. Pak je přemístěte na plech s pečícím papírem a pečte na 220°C pod grilem asi 5 minut. Takto by maso mělo zůstat krásně šťavnaté.

Zeleninu umyjte, salát nakrájejte, dejte na talíř, zakápněte citronovou šťávou, lehce opepřete.

Podávejte s brambory (např. Bylinkové bramborové věžičky, gratinované brambory či jinak, jak je máte rádi) nebo s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web