Autor:

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová panenka 400 g
Anglická slanina 5 plátek
Sůl  
Pepř drcený  
Tymián  
Olivový olej  
Rukola  
Ledový salát  
Citronová šťáva  
Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu.

Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou polovinou obalte špalíček panenky a připevněte ji párátkem.

Pořádně rozehřejte olej a špalíčky masa prudce opečte (2-3 minutky z každé strany). Nijak do toho nešťouchejte a víckrát nepřevracejte. Pak je přemístěte na plech s pečícím papírem a pečte na 220°C pod grilem asi 5 minut. Takto by maso mělo zůstat krásně šťavnaté.

Zeleninu umyjte, salát nakrájejte, dejte na talíř, zakápněte citronovou šťávou, lehce opepřete.

Podávejte s brambory (např. Bylinkové bramborové věžičky, gratinované brambory či jinak, jak je máte rádi) nebo s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web