Autor:

Berlínské řezy II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 150 g
Cukr 80 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vejce 1 ks
Citronová kůra 1 lžička
Sůl 1 špetka
Marmeláda  
Ořechová nádivka
Ořechy 200 g
Cukr 100 g
Hnědý rum 1 dl
Mléko 1 dl
Piškotové těsto
Vejce 4 ks
Cukr
mletý
4 lžíce
Polohrubá mouka 4 lžíce
Poleva
Čokoláda na vaření 70 g
Máslo 70 g
Berlínské řezy II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.

Mezitím připravíme ořechovou náplň, do které můžeme přidat ještě trochu medu a strouhanou citronovou kůru. Ze základního těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do světležluta. Asi 3 lžíce libovolné marmelády rozředíme lžící horké vody a rozetřeme na předpečené těsto. Poté natřeme ořechovou nádivku a zalijeme připraveným piškotovým těstem Pečeme mírně asi na 160-170 °C 30 minut, až piškotový povrch zrůžoví a nelepí se na špejli.

Po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu, kterou si připravíme ve vodní lázni rozpuštěním čokolády a másla. Použijte pravé máslo, aby se poleva při krájení nelámala. Povrch polevy můžeme ozdobit vidličkou.

Řezy jsou vynikající, zvláště druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Berlínské řezy II.

Komentáře

  1. Dobrý   24.07.2015 | 15:13 | reagovat |

    Jaké ořechy??

  2. MatějP   15.10.2010 | 15:46 | reagovat |

    Dobré

  3. Drahomíra Seidlová   30.04.2010 | 11:17 | reagovat |

    Není to špatné, neměli jsme čokoládu na polití, takže s tím to bude určitě lepší.

  4. Helena Pešková   12.04.2008 | 13:49 | reagovat |

    Nemělo by se drolit, zkus přidat troch víc tuku, nebo pár lžic mléka..

  5. Lucie   16.02.2008 | 12:32 | reagovat |

    Buchta moc dobrá, ale spodní těsto se mi při krájení docela drolilo, je to tak normální nebo čím by to mohlo být?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web