Berlínská játra

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g játra (telecích nebo vepřových)
    • 2
      ks jablka
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbytek másla a játra na něm osmažíme 3 - 5 minut z každé strany(ne zprudka). Hotová játra osolíme, opepříme, dáme na talíř, poklademe na ně jablka a cibulku. Podáváme s bramborovou kaší, ale čerstvé pečivo klidně stačí.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Marošová
    Anna Marošová |

    28. 7. 2016 13:52

    Vynikající játra.

  • Helena
    Helena |

    8. 10. 2015 10:12

    Jablíčka jsem měla nevelká a tak jsem dala radši tři na půl kg jater. Děkuji za recept.

  • Vysoudil
    Vysoudil |

    20. 7. 2013 20:58

    Játra byla výborná.

  • Kamila
    Kamila |

    3. 8. 2011 13:55

    Výborné, výborné, výborné

  • sodo
    sodo |

    9. 5. 2011 11:00

    byly super,priste zkusim i s tim cesnekem.

  • Simča S.
    Simča S. |

    2. 11. 2010 12:08

    No Jirko - tento recept je asi zakletý - foto tu je a přitom se nezobrazuje... už to jdu napsat do Diskuse..... Snad to dají do pořádku...

  • recepty73
    recepty73 |

    1. 11. 2010 14:13

    ...:-* díky!

  • Simča S.
    Simča S. |

    1. 11. 2010 13:53

    Nevím, kam zmizelo foto, přidám ho znovu.... Jen člověka mrzí ta zbytečná práce....

  • recepty 73
    recepty 73 |

    6. 8. 2010 22:32

    ...dík za foto...,jsem rád,že chutnalo i hlavě rodiny:-)).

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    29. 7. 2010 13:45

    Jatýrka byla dnes k obědu (už nevím, co s jablky :-) ). Ochutila jsem je troškou tymiánu a česneku a posypala plátky mandlí a byla to naprostá mňamka. I můj muž, který játra moc nemusí, si moc pochutnal. Podávala jsem s cury-rýží a jablkovým :-) kompotem.

  • Di -
    Di - |

    5. 2. 2010 14:31

    Tak to označní sedí. Přesně tohle jsem jedla asi před rokem v jedné hospůdce v Postupimi. To sice není Berlín, ale skoro. Moc dobré.