Široké nudle se slaninou a zelím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hlávkové zelí nakrouhané
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • slanina anglická, moravská, uzená, vahalova
    • 2
      ks cibule
    • nudle široké - kupované nebo domácí. Nebo jiné těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků a Vaší chuti. Na lžíci sádla si osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli. Nakrouhané zelí dáme na cibuli, podusíme s troškou vody, solí, pepřem a kmínem téměř doměkka-na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky a necháme ji na pánvi vyškvařit dokřupava. Pokud je prorostlejší, nemusíme použít na osmažení ani tuk. Nudle si uvaříme dle návodu v osolené vodě - nerozvařit! Ve větším hrnci pak zelí, nudle i slaninu důkladně, ale zlehka promícháme, popřípadě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
2
**Poznámky:** Zelí můžeme dusit i bez cibule.Tu můžeme osmaženou přidat před zamícháním do hrnce ke všem surovinám. Lze ji vynechat i zcela (ale to je škoda :-) ).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tučková Anna
    Tučková Anna |

    19. 7. 2016 10:38

    Vynikající.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    24. 7. 2012 08:10

    Rychlé a výborné.

  • Vlasta
    Vlasta |

    7. 5. 2012 18:59

    Můj mužský považuje cokoli z těstovin za zdraví nebezpečné :'( , ale tyhle do sebe naházel s takovou chutí :-D . Zelí jsem dusila domácí kysané, trochu oslazené.

  • Hanina
    Hanina |

    12. 8. 2011 15:42

    jednoduchý a moc dobrý :-)

  • Islapakova
    Islapakova |

    18. 6. 2011 19:04

    Super z domácíh nudlí to nemá chybu.

  • Kveta88
    Kveta88 |

    10. 6. 2011 11:56

    No tak to byla basta maly mel bole za usima jak se cpal:D uzasny recept jednoduchy ale chutny:-) <:-)

  • Květa88
    Květa88 |

    10. 6. 2011 08:14

    Tak dneska to jdu skusit uvarit jsme zvedava co mi na to rodina rekne:-)

  • Jajda
    Jajda |

    2. 6. 2011 16:34

    Od neděle mi zbylo celkem dost dušeného zelí a pátrala jsem jak s ním naložit.Použila jsem i zbytek uzené rolky a jídlo bylo skoro bez námahy,jen uvařit maxifleky,ohřát zelí s uzeným,zamíchat.Byla to mňamka a ačkoli na to zpočátku manžel koukal nedůvěřivě,cpal se jako kdyby od neděle nejedl.Děkuji za nápad.

  • Neřeknu
    Neřeknu |

    12. 4. 2011 12:49

    Dojedeno! Nebylo to pracný a bylo to moc dobrý!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 4. 2011 10:32

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    11. 4. 2011 09:15

    Obrázek zasahuje do textu ingrediencí. Slanina nepatří mezi uzené maso :-P

  • Dáša
    Dáša |

    10. 11. 2010 11:07

    taky se to dá strčit do trouby, zalít smetanou a krátce zapíct, zase jiná dobrota!

  • ztracenka
    ztracenka |

    9. 11. 2010 15:26

    U nás se dělají "fleky se zelím" podobným způsobem, jen v troubě a bez cibule. Je to bašta, kterou miluje celá rodina <3 Jen mě nebaví krouhat zelí ;-) :-))