Turecké knedlíky v cibulové omáčce

Hodnocení:

Moje:

45 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 2
      ks rýže předvařená, sáček 1 -
    • 1
      ks kapusta (větší hlávka, aby byly větší listy k vytvoření koulí)
    • máslo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule větší 1 -
    • olej trochu
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
-uvařit sáček rýže
2
-spařit jednotlivé listy kapusty
3
-rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs
4
-přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř, případně i další ingredience podle chuti)
5
-na spařené listy vložit hrsti směsi, listy zabalit do hrudek (koule o průměru cca 8 cm) a vložit do olejem vytřeného pekáče jednu kouli vedle druhé a pak na každou kouli dát malý kousek másla
6
-dát do předehřété el.trouby zapéct (asi tak 25-35 min.) (listy kapusty musí mít po zapečení barvu hnědozlatou)
7
**Cibulová omáčka:**
8
Na tuku či oleji zpěníme (až do zlatohněda) nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zalijeme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme nebo propasírujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být.
9
Příloha: brambory nebo rýže
10
Po upečení kapustových koulí, tyto zalejeme cibulovou omáčkou a podáváme s přílohou

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.