Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6x
2 1 5
Autor:

Krupicové noky

Snadné
Ingredience
Hrubá krupice 100 g
Mléko 1 hrnek
Máslo 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Krupicové noky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Potom lžící vykrajujeme noky, zavaříme je do vroucí vody a vaříme 5-6 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 3
Autor: Recepty
Prohlížejících: 3
Autor: martu.lacek
Prohlížejících: 3
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)

Komentáře k receptu: Krupicové noky

Komentáře

  1. sefkuchar   24.04.2014 | 17:03 | reagovat | závadný

    co je to jako za miru jeden hrnek?? to je 200 ml, nebo 250 ml.... negramotnost vareni cechu nikdy nepochopim....

    1. Veru   11.07.2014 | 23:35 | reagovat | závadný

      Každý schopný kuchař ví, že jeden hrnek znamená 250ml. O šéfkuchařích ani nemluvím. Negramote.

  2. Šárka   13.07.2012 | 13:46 | reagovat | závadný

    Jednoduché, rychlé a dobré, jsem zvědavá co na ně řeknou mí chlapi. Díky za recept. ;-)

  3. zemanka47   06.05.2011 | 10:05 | reagovat | závadný

    Jsou moc dobré

  4. recepty73   20.10.2010 | 12:11 | reagovat | závadný

    Náš mladej(nejen) je má rád přelité pudinkem nebo sypané skořicí...:-)

    1. Kaťule   13.07.2011 | 13:42 | reagovat | závadný

      Právě baštím přelité pudinkem a posypané vanilkovým cukrem - mňamka <:-)

  5. Martina Uhlichová   14.06.2010 | 12:11 | reagovat | závadný

    Doplňuji poměr surovin: na 1/2 litru mléka je to 12dkg másla a 24dkg hrubé krupice, osolit a vymíchat hutnou směs. Do vychladlé vmíchat 2 celá vejce. Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený, z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 5-6cm, ty se pak vaří cca 10minut a uvařené rozkrojí na poloviny. Bez těchto knedlíků politých čerstvými rozmačkanými nebo rozmixovanými jahodami se smetanou si toto roční období vůbec nedovedu představit. Děti ovšem toto mé nadšení příliš nesdílejí, jejich maximálním kompromisem jsou krupicové knedlíky posypané cukrem se skořicí a polité rozpuštěným máslem. Knedlíky se dají i naplnit - babička do těsta balila kousky jablek a pak je vařila také cca 10min a podávala s cukrem a skořicí nebo s nastrouhaným tvrdým tvarohem.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X