Krupicová kaše se sněhem

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • sůl
    • 100
      g krupice
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks vejce
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20 minut.
2
Když kaše začne houstnout vmícháme do ní žloutky a sníh, který jsme ušlehali z bílků. Hotovou kaši nalijeme do talířů a sypeme skořicovým cukrem.
3
Dobrou přílohou je kompot.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MaCHr
    MaCHr |

    29. 1. 2017 11:46

    Hmmm , ten bielkový sneh mi príde logický , ale načo žĺtok ? Nepokazí to tú "tradičnú" chuť ?

  • Lucka
    Lucka |

    6. 9. 2012 19:43

    Teď jsem ji dovařila a je výborná!!! :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    7. 2. 2012 10:40

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    7. 2. 2012 09:21

    Zařazení: Přílohy =-O

  • manslayer
    manslayer |

    6. 2. 2012 21:58

    Také jsem měla problém s rozmícháním sněhu. Vytvořily se kousky.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 13:22

    Ještě jsem to nejedla ale musím říct že jsem si jistá že to musí být delikatesa! ;-)

  • MartikK
    MartikK |

    24. 8. 2011 13:22

    Kaše je krásně nadýchaná, nejspíš už jinou vařit nebudu :)) Jen jsem měla trošku problém rozmíchat do horké kaše sníh z bílků, zůstaly tam malinké kousíčky nerozmíchaného sněhu, i když jsem použila mixér.

  • Miti
    Miti |

    10. 8. 2011 21:07

    Krupička se sněhem je opravdu výborná.. ani nebyla tak pracná, jak jsem si myslela, dávám za 1! 8-)

  • Lenka Copková
    Lenka Copková |

    17. 5. 2011 11:25

    Výborná, ještě jsem krupičku se sněhem nedělala...a to ji dělám často :) Ale teď si s ní asi vždycky dám tuhle práci. Byla skvělá, lehoučká a zmizela v nás rekordně rychle :)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 6. 2009 09:43

    Sypeme kakaem, pokapeme rozpuštěným máslem a ozdobíme tahy lžicí dovnitř a ven - a i z obyčejné "krupičky" je krásné jídlo. Máme ho doma cca 1x měsíčně a to už u nás nejsou žádná batolata :-) S.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2005 12:04

    Dostal jsem na toto jídlo chuť,i přes to,že mám na krku 5 křížků a nevařím,po drobné úpravě pro mé zdravotní zatížení,jsem si na jídle podle Vašeho reeptu pochutnal.

  • Zdenek
    Zdenek |

    6. 9. 2005 16:19

    hm, s tema vajickama se udelaly ty same veci jako pri Mlecne ryzi co tady mate...asi univerzalni vec.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 6. 2005 19:25

    Studentske vylepseni:) Bez masla, vajicka, cukru a kompotu. Pridat lzici medu. Na koleji se toho vic nenajde:) Priprava zasedne v teflonove panvi, tam se krupice nepripaluje. Doba pripravy 4 minuty na maximalni plamen za zbesileho michani.

  • Majka
    Majka |

    26. 8. 2004 12:16

    již jsem si dlouho tak nepochutnala na obyčejné krupicové kaši. Je fakt moc dobrá

  • Anonym
    Anonym |

    26. 8. 2004 01:39

    Supr