Krupicové flameri

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrubá krupice
    • 1,5
      l mléko
    • 50
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi 2 hodiny chladit. Potom opatrně vyklopíme, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme kakaem. Krájíme na plátky a na talířích dětem bohatě zdobíme ovocem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • inno
    inno |

    8. 3. 2016 17:38

    Podívejte se na stránky s kulinářskými recepty domacirecepty.info

  • mucinka484
    mucinka484 |

    3. 7. 2014 16:03

    Hm.... ;-) vypadá to slibně ....mám na to chutˇ . Určitě někdy zkusím <:-) 8-) :-)

  • twiGGy4
    twiGGy4 |

    16. 3. 2014 20:58

    Dělám něco podobného z polenty, s tím, že základní kaši hodně dochucuji. Z krupice mi to nikdy moc nejelo, nevím proč, teplou krupicovou kaši mám moc ráda. Pak jsem někde zahlídla recept, kdy se do krupičné kaše před ztuhnutím vmíchalo trochu tvarohu a dostalo to úplně jiný rozměr. Takže pro mě jedině krupičné flameri s tvarohem a bez bílkového sněhu - respekt před tepelně neupravenými vejci.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    20. 8. 2013 12:43

    no s tím ovocem je to boží :-) příště ještě zkusím tu variantu z komentářů - s tím bílkovým sněhem, ořechama a šodó... :-)

  • Simulka
    Simulka |

    24. 7. 2013 10:38

    vyzkouším a uvidíme jak dětem bude chutnat :-)

  • nellcam
    nellcam |

    23. 7. 2013 19:12

    přesně tak ;)

  • BoBiNqA
    BoBiNqA |

    14. 7. 2013 17:11

    Opravdu úžasný recept! Vařila jsem jen ze čtvrtinové dávky a ještě polovina mi zbyla, vážně velmi syté. Jinak ale chuťově výborná snídaně, která má mnoho variací - přidané ovoce, rozpuštěná bílá čokoláda, posypané kakaem...

  • Markéta
    Markéta |

    12. 7. 2013 10:16

    můžu se zeptat jestli se bílky vmíchávají do ještě horké kaše? děkuji :)

  • Yves Saint Laurent OUTLET
    Yves Saint Laurent OUTLET |

    28. 5. 2013 15:53

    Thank you so much for providing individuals with an extremely spectacular chance to check tips from this blog. It is always so brilliant and as well , jam-packed with a great time for me and my office mates to search your web site really three times a week to learn the newest stuff you have got. And of course, I am also always happy with all the exceptional guidelines served by you. Certain 3 tips in this article are undoubtedly the simplest I've ever had. Yves Saint Laurent OUTLET http://irenenagelstudio.com/ysl.html

  • kikihrib
    kikihrib |

    3. 4. 2013 13:32

    výborné! dávam za jedna.

  • jarda
    jarda |

    15. 3. 2013 21:18

    Výše uvedené je pouhá parodie na flameri. Správně: Do uvařené husté krupicové (pro celiaky kukuřičné) kaše vmícháme tuhý sníh. Na kaši z litru cca 4 bílky. Dále postup stejný. Vyklopené posypat nahrubo mletými vlašskými ořechy a zalieme šodem ze zbylých žloutků. pro děti bez rumu.

  • kuchařinka
    kuchařinka |

    18. 11. 2012 16:33

    takhle kaši dokonce i sním:D mimochodem nechápu jak to někdo nemůže dojíst...přeci jen se to dá ve formě strčit do té lednice a vyndat druhý den:D nebo snížit množství surovin..

  • anaa
    anaa |

    7. 11. 2012 10:46

    Tak flameri jsem dělala celá léta, když byly děti malé. Skvělá a vynikající pochutina. Do malých mističek, nebo skleniček jsem nalila kaši, dala vychladnout, pak na to alobal a do ledničky. Na přesnídávku děti dostaly flameri, polité mírně domácí šťávou, obvykle z černého rybíru. Nikdy nic nezbylo a dodnest to již dospěláci mají rádi. :-) :-P

  • tramtadá
    tramtadá |

    9. 9. 2012 10:41

    Nikdo to nedojedl, protože je hrozně moc syté.

  • strejda
    strejda |

    6. 8. 2012 11:07

    proč to nikdo nedojedl ?

  • anna
    anna |

    18. 5. 2012 09:36

    Vypadalo to pěkně i s tou inovací dříve uvedenou (želé + broskve), ale nikdo to nedojedl. Naštěstí jen poloviční dávku jsem musela stlačit sama. Tohle už nikdy více.

  • mell
    mell |

    14. 2. 2008 21:34

    mám opravdu vynikající inovaci, když nebudete dělat flameri jako moučník "na krájení", je to moc dobré. Do malých mističek na dno bohatě pokladete kousky ovoce, nejlépe i s trochou šťávy, př. pomačkané jahody s cukrem. Kaši nalijete na ovoce a necháte ztuhnout. Nahoru se pak nalije cca 2 cm vysoká vrstva barevné želatiny a po zatuhnutí se může ozdobit ovocem či trochou šlehačky. Je to krásně barevné a moc dobré, protože to není tolik sladké...