Autor:

Křenová sekaná

Snadné
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Vejce 1 ks
Strouhaný křen
dle chuti, cca
2 lžíce
Hořčice plnotučná
vrchovatá
1 lžíce
Mléko
nebo voda
4 lžíce
Sůl
a pepř
 
Strouhanka
na zahuštění, cca
1 hrst
Křenová sekaná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso dobře smícháme s vejcem, solí, pepřem, křenem, mlékem, hořčicí a dle pořeby směs zahustíme strouhankou. Plnit můžeme dle chuti nebo vůbec.

1/ Ze směsi masa uděláme šišku, kterou přeneseme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného polití a přelití dozlatova.

2/ Směs masa rozetřeme na pomaštěném alobalu do tvaru čtverce, jehož střed potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny(salámu), kyselou okurkou, vejcem natvrdo, klobásou nebo párkem... - dle naší chuti. Pevně pomocí alobalu svineme, přimáčkneme, aby ze sekané rolády vyšel vzduch(praskla by) a i s alobalem dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme s občasným podlitím dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Křenová sekaná

Komentáře

  1. Andrea   19.11.2016 | 17:56 | reagovat |

    Plnila jsem jen vajíčkama a okurkou a i tak byla parádní. Dík za recept.

  2. Helena   17.10.2012 | 18:06 | reagovat |

    Výborná <:-) ! Vyzkoušejte si k ní udělat salát z řípy a křenu, nastrouhat řípu s křenem, osladit a ooctovat, trochu osolit a to je lahůdka. Nám to tak moc chutnalo a nezbylo nic :-D .

  3. Zdeňka Pařízková   10.07.2012 | 19:34 | reagovat |

    Taky jsem se nechala zlákat a taky jsem se posnažila jí naplnit, dík alobalu náplň zůstala kde měla a chutnala nám. :-))

  4. Margaritta   31.03.2012 | 13:05 | reagovat |

    Opravdu super jak za tepla, tak za studena. Nenapadlo by mě dávat křen do sekané, ale zkusila jsem to a udělala dobře. Dodal tomu skvělou chuť.

  5. Diana   19.02.2012 | 17:38 | reagovat |

    Vyzkoušená, snědená a pochválená. Nechala jsem jí tak jak byla a neplnila jsem jí. Studenou jí manžel před chvílí dorazil s hořčicí a prý byla lepší než ta teplá k obědu, no zblajznul jí taky a bez řečí :-) .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web