Autor:

Křenová sekaná

Snadné
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Vejce 1 ks
Strouhaný křen
dle chuti, cca
2 lžíce
Hořčice plnotučná
vrchovatá
1 lžíce
Mléko
nebo voda
4 lžíce
Sůl
a pepř
 
Strouhanka
na zahuštění, cca
1 hrst
Křenová sekaná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso dobře smícháme s vejcem, solí, pepřem, křenem, mlékem, hořčicí a dle pořeby směs zahustíme strouhankou. Plnit můžeme dle chuti nebo vůbec.

1/ Ze směsi masa uděláme šišku, kterou přeneseme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného polití a přelití dozlatova.

2/ Směs masa rozetřeme na pomaštěném alobalu do tvaru čtverce, jehož střed potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny(salámu), kyselou okurkou, vejcem natvrdo, klobásou nebo párkem... - dle naší chuti. Pevně pomocí alobalu svineme, přimáčkneme, aby ze sekané rolády vyšel vzduch(praskla by) a i s alobalem dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme s občasným podlitím dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Křenová sekaná

Komentáře

  1. Andrea   19.11.2016 | 17:56 | reagovat |

    Plnila jsem jen vajíčkama a okurkou a i tak byla parádní. Dík za recept.

  2. Helena   17.10.2012 | 18:06 | reagovat |

    Výborná <:-) ! Vyzkoušejte si k ní udělat salát z řípy a křenu, nastrouhat řípu s křenem, osladit a ooctovat, trochu osolit a to je lahůdka. Nám to tak moc chutnalo a nezbylo nic :-D .

  3. Zdeňka Pařízková   10.07.2012 | 19:34 | reagovat |

    Taky jsem se nechala zlákat a taky jsem se posnažila jí naplnit, dík alobalu náplň zůstala kde měla a chutnala nám. :-))

  4. Margaritta   31.03.2012 | 13:05 | reagovat |

    Opravdu super jak za tepla, tak za studena. Nenapadlo by mě dávat křen do sekané, ale zkusila jsem to a udělala dobře. Dodal tomu skvělou chuť.

  5. Diana   19.02.2012 | 17:38 | reagovat |

    Vyzkoušená, snědená a pochválená. Nechala jsem jí tak jak byla a neplnila jsem jí. Studenou jí manžel před chvílí dorazil s hořčicí a prý byla lepší než ta teplá k obědu, no zblajznul jí taky a bez řečí :-) .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web