Mufloní kýta

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mufloní kýta
    • 100
      g uzená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      ks hrušky
    • 1
      lžička skořice
    • 100
      g brusinkový kompot
  • Marináda:
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 5
      ks koření černé
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks borůvky
    • 2
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme. Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme a prošpikujeme hranolky slaniny. Okořeníme, osolíme a ze všech stran prudce opečeme na másle. Marinádu scedíme. Maso podlijeme trochou marinády a přikryté v troubě dusíme asi 40 minut. Pak otočíme a dusíme dalších 40 minut. Občas podlijeme marinádou. Hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, vyčistíme. Posypeme skořicí, vložíme k masu a ještě společně asi 15-20 minut dusíme.
2
Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a obložíme hruškami, do kterých jsme vložili lžičku brusinek.
3
Podáváme s rýži nebo hranolky a prolijeme šťávou.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • liška
    liška |

    30. 12. 2014 18:14

    bože, co je to za foto? Vždyť to maso je černé jak bota, způsob servírování děsný, brrrr :'(

  • lada
    lada |

    31. 1. 2013 14:32

    v lese :-) ;-)

  • jane
    jane |

    23. 1. 2012 14:31

    tento recept jsem tu našla i ve slovenštině...a do marinády nepatří 5 kusů borůvek, ale jalovce (slovensky borievka) 8-)

  • Pepa
    Pepa |

    16. 11. 2010 23:06

    muflona seženete u nás na Bruntálsku, je jich tady dost. Když se domluvíte v některém mysliveckém sdružení, rádi vám přenechají celý ulovený kus (samozřejmě bez trofejí). Maso muflonů, zejm. kozlů, má velice silný prk (charakteristický pach) a snědí ho jen dost otrlí štamgasti. Já osobně jsem celý kus raději zakopal, když jsem se to pokoušel uvařit psovi, tak mě manželka málem zabila, jak to smrdělo.

  • Jirka J.
    Jirka J. |

    10. 6. 2009 12:35

    Díky za skvělý recept, moc jsme si pochutnali!Původně jsem chtěl vypustit tu hrušku, ale nakonec jsem to připravil kompletně podle receptu, podáváno s hranolky.Opravdu vynikající.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    1. 1. 2009 20:00

    Už jsem mufloní kýtu viděl i chlazenou, vákuově balenou v Tescu. třeba budete mít štěstí. ;-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    30. 12. 2008 13:14

    U nás ho dostať v Metre, takže v Čechách asi v Makre :))) Alebo od poľovníkov :)))

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    30. 12. 2008 12:57

    kde seženu muflona? .D .D