Autor:

Křenová omáčka

Střední
Ingredience
Máslo  lžíce
Hladká mouka 3 lžíce
Zakysaná smetana 1/4 l
Citron  
Křen  
Sůl  
Cukr  
Křenová omáčka

Postup přípravy:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.62 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)

Komentáře k receptu: Křenová omáčka

Komentáře

  1. Dana   24.03.2013 | 15:16 | reagovat | závadný

    ¨před přidáním citronu byla omajda dobrá, moc mi do omáčky neseděl a tak příště určitě bez

  2. Rudolf   27.09.2011 | 9:21 | reagovat | závadný

    Prosím vás, (připomínkuji původní recept na"Křenovou omáčku"), poraďte mi někdo, jestli bude stačit přilít jen kýbl vývaru. Nikde nemohu najít jaké mám přidat množství. Děkuji vám

  3. Ladislav   15.01.2011 | 11:43 | reagovat | závadný

    Uplatňuji jednodušší, ale stejně dobrý postup na křenovou omáčku.
    Na dvě porce stačí:
    Mléko 0,4 l přivedu k varu. Ve 12% smetaně /jeden kelimek 215g/ rozmíchám mouku a zaleju do
    žhavého mléka. Za stálého míchání vařím na požadovanou hustotu. Přidám křen a dále nevařím.
    Ctronovou šťávu nebo ocet přidávám do omáčky vychldlé na konzumní teplotu.Ostatní ingredience
    cukr, sůl dle chuti.

    1. Slávka   21.09.2015 | 16:50 | reagovat | závadný

      Souhlasím ,tak je nejlepší,křen už nevaříme

  4. recepty73   16.10.2010 | 21:38 | reagovat | závadný

    1*

  5. recepty 73   20.09.2010 | 16:38 | reagovat | závadný

    Také dělám s uzeným masem a knedlíkem.Na talíři si ti otrlejší ještě omáčku posypou křenem :-)).

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web