Autor:

Studený pikantní bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Pepř mletý
kuličky
5 ks
Masox 1 kostka
Sůl 1 špetka
Směs
Červená paprika 1 lžička
Kari 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Polévkové koření
Klasik
1 lžíce
Česnek
palička - prolisovat
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.

Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Studený pikantní bůček

Komentáře

  1. míša   14.04.2013 | 13:49 | reagovat |

    můžu bůček místo vaření péct?

  2. Mášenka M   23.06.2011 | 19:40 | reagovat |

    Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !

  3. SV   01.04.2007 | 20:48 | reagovat |

    Božínku, to je ale dobrota!!!

  4. gabriela matějíčková   21.03.2007 | 10:14 | reagovat |

    Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.

  5. Dana Minaříková   21.03.2007 | 8:11 | reagovat |

    Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web