Autor:

Studený pikantní bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Pepř mletý
kuličky
5 ks
Masox 1 kostka
Sůl 1 špetka
Směs
Červená paprika 1 lžička
Kari 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Polévkové koření
Klasik
1 lžíce
Česnek
palička - prolisovat
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.

Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1
Kuřecí paličky v medu se sezamem Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem Články z

Komentáře k receptu: Studený pikantní bůček

Komentáře

  1. míša   14.04.2013 | 13:49 | reagovat |

    můžu bůček místo vaření péct?

  2. Mášenka M   23.06.2011 | 19:40 | reagovat |

    Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !

  3. SV   01.04.2007 | 20:48 | reagovat |

    Božínku, to je ale dobrota!!!

  4. gabriela matějíčková   21.03.2007 | 10:14 | reagovat |

    Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.

  5. Dana Minaříková   21.03.2007 | 8:11 | reagovat |

    Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web