Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 9
      plátek toastový chléb
    • 50
      g máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g eidam sýr
    • 50
      g sýr niva lze použít i jakékoli další tvrdé sýry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé ploše (okraje jsou důležité, aby neztvrdly). Dáme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme, přibližně 10 min. kontrolujeme, kdy začne chléb a česnek zlátnout.
2
Vyndáme, posypeme směsí nastrouhaných sýrů a vložíme zpět do trouby přibližně na 3 min., sýr se rozteče. Množství 9 ks jsem uvedla, protože tak se mi dobře skládají na plech, aby byl pokrytý 3x3 řady. Toastíky jsou výborné při večerním posezení k vínku, jako příloha k pokrmům nebo jen tak k zakousnutí přes den.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 08:47

    Dobré a rychlé... :-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    28. 2. 2010 08:38

    Jestli můžu doporučít tak dát místo eidamu, goudu sýr. Je to lepší. A kdo nemá rád česnek může na sýr posypat grilovací koření.