Autor:

Křenová omáčka s řepou a masem

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Vepřová plec
na kostky pokrájená
400 g
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
nebo sádlo
 
Cibule
větší
1 ks
Červená řepa
oloupaná, hrubě nastrouhaná, cca
300 g
Strouhaný křen
čerstvý, dle chuti a síly, cca
5 lžíce
Vývar
cca
300 ml
Zakysaná smetana
hustá
200 g
Křenová omáčka s řepou a masem

Postup přípravy:

Na rozpáleném tuku si osmažíme cibuli dorůžova, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Poté přidáme nastrouhanou řepu (cca 50-80 gramů ponecháme stranou), přilijeme vývar, jen tolik, aby maso a řepa byly ponořené a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Když je maso téměř měkké, přisypeme zbylou řepu, jemně nastrouhaný čerstvý křen a dodusíme doměkka. Takto připravenou omáčku můžeme ještě dle chuti dosolit či opepřit a odstavíme z ohně. Do omáčky vmícháme (již bez vaření!) zakysanou smetanu, kterou jsme nechali venku z chladničky ohřát na pokojovou teplotu a podáváme.

Podáváme nejlépe s kynutým nebo houskovým knedlíkem, dozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.

Omáčka se dá připravit i ze smetany ke šlehání, která se před koncem vaření nalije do omáčky, omáčka se ještě zahustí hladkou moukou (rozmíchaná v malém množství studené vody), krátce se provaří a dochutí dle chuti troškou octa.

Vepřové maso můžeme nahradit drůbežím (krůtí, kuřecí) či králičím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.79 15 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Křenová omáčka s řepou a masem

Komentáře

  1. Timková   22.03.2017 | 15:09 | reagovat |

    Posílám velký dík za výbornou omáčku, byla nadočekávání mimořádně skvělá.

  2. Maruška   30.05.2016 | 14:27 | reagovat |

    Příjemná změna a nová výborná zkušenost :-) omáčka byla skvělá.

  3. ve.va.   10.04.2016 | 19:35 | reagovat |

    vynikajici omacka. jak uz psala pani prede mnou, repa ji osladila, smetana okyselila a vic uz nebylo treba niceho nic. za mne velke plus, kdyz neni potreba sladit cukrem

  4. Kováčová   09.03.2016 | 18:25 | reagovat |

    Děkuji za výborný recept, omáčka je skvělá a určitě jsem jí nedělala naposledy.

  5. Stáňa   07.01.2016 | 6:48 | reagovat |

    Omáčku jsem vařila včera, rodince hned zachutnala. Od řepy byla přirozeně nasládlá a kyselá smetana jí dochutila dokonale. Žádný cukr ani citron, který dávám do křenové omáčky nechyběl a chuť byla bez chybičky. Děkuji, tohle ráda zopakuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web