Křenové kuličky s červenou řepou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti a potřeby
    • žervé nebo Lučina
    • sterilovaná řepa - nastrouhaná
    • strouhaný křen - čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žervé nebo Lučinu dáme do misky, přidáme strouhaný křen (dle chuti a jeho síly), osolíme, opepříme a nastrouhanou sterilovanou nebo předvařenou řípu přidáváme dle chuti a hustoty křenové hmoty tak, abychom mohli vlhkou nebo pomaštěnou rukou dobře tvarovat malé kuličky, které aranžujeme společně s čerstvou zeleninou nebo uzeninou (šunkou...). Pokud bude žervé hodně husté, můžeme si dovolit navíc ochutit a zbarvit ho malým množstvím nálevu z řepy.
2
Použít je můžeme jako předkrm, chuťovku... na dozdobení je vhodný čerstvě strouhaný křen.

Komentáře k receptu

  • stafl
    stafl |

    16. 11. 2016 07:44

    Moc se mi to líbí, něco podobného hledám, takže uděllám, díky, Jirko :-* :-*