Autor:

Krupicová kaše

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Mléko polotučné 1 l
Hrubá krupice 6 lžíce
Cukr krupice 4 lžíce
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Sůl 1 špetka
Krupicová kaše

Postup přípravy:

V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.

Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.

Děti ji měli nejraději. :o) Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
3.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Krupicová kaše

Komentáře

  1. Petr   26.11.2016 | 7:53 | reagovat | závadný

    Špatný poměr mléka a krupice - na 1l minimálně 8 lžic a ne 6, krupice je hodně řídká. Jinak vaříme bez vejce a sněhu, klasiku.

  2. Dorota   17.06.2016 | 18:05 | reagovat | závadný

    "Děti ji měli nejraději"
    - děti mělY
    - z toho plyne, že už ji rády nemají

  3. JJ   08.01.2015 | 17:28 | reagovat | závadný

    Uz varim 3 hodiny a pistalka se neozvala. Co mam delat?

    Nemluve o tom, ze deti melY.

    1. Snílek   20.07.2015 | 5:39 | reagovat | závadný

      Cílem autora totiž bylo zmást všechny čtenáře. Nejen jeho Mixíkem, ale také píšťalkou, na kterou můžeš zapískat kdykoliv, nebo tím, že máš vejce s mlékem vlít do zbytku mléka. Zbytek mléka je všechno mléko na skladě? Všechno mléko na světě?
      Skutečně, takovéto recepty jsou na žalobu...

      1. iq   27.10.2015 | 18:01 | reagovat | závadný

        jelikož je tam psaný 1l tak asi do toho ne? píšťalku jsme taky nepochopil.

  4. twiGGy4   09.03.2014 | 11:59 | reagovat | závadný

    Vařím klasiku bez vejce nebo sněhu.. možná někdy vyzkouším pro srovnání :-) i poměr mléka a krupice dávám jiný, vždy na deci mléka zarovnanou (!!!) polévkovou lžíci jemné krupice. Takže na jednu porci dám hrnek mléka (250 ml) a dvě a půl lžíce krupice, vařím v teflonovém rendlíku, aby se nepřipalovala, do zhoustnutí (cca 10 minut).

  5. štěpánka   26.03.2013 | 14:41 | reagovat | závadný

    Krupicovou kaši miluju,nikdy by mě nenapadlo dělat ji z vejce a sněhu,dělám ji jen z děstké krupice a za 10 minut je hotová,hodně másla cukru a granka a jako bonus si do ní rozlámu čokoládu,je to mnamka!! :-*

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web