Autor:

Živánská

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Vepřové maso 1/2 kg
Slanina 150 g
Klobása
2 nožičky
2 ks
Cibule 2 ks
Česnek
2-3
3 stroužek
Kořenová zelenina
(mrkev, celer, petržel)
 
Zeleninové lečo
malé
 
Mletá paprika  
Kmín  
Vegeta  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Petrželová nať  
Olej  
Živánská

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme.

Připravenou směs vysypeme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
3+
3.5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 10x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Živánská

Komentáře

  1. Koudys   27.02.2015 | 11:59 | reagovat | závadný

    Dobré, ale příště bych dala určitě víc brambor.

  2. lenka   25.07.2014 | 16:06 | reagovat | závadný

    Díky za vynikající recept,je to mňamka.

  3. vapetkovi   26.11.2010 | 7:40 | reagovat | závadný

    Včera jsme měli k večeři. a super skvělí. dávám 1. a do oblíbených. díky za recept :-)

  4. Eliška liška   27.05.2010 | 16:15 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem - nevím, co je "živánská", ale jako jídlo je to skvělé. Rychlá a poměrně snadná příprava, nezašpiním pomalu žádné nádobí a doma se po tom muž mohl utlouct. Jen doporučuji těm, kteří mají ve zvyku odkrývat a dopékat v troubě pro krustičku, aby to nedělali, přijdete o šťavnatost :)Děkuji za podařený recept.

  5. onen   14.01.2008 | 10:24 | reagovat | závadný

    prave proto, ze taky pochazim z vychodniho slovenska, jsem si dovolil k receptu neco poznamenat. jinak jeho prikladne literarni zpracovani je v knize od luda zubka - jar adely ostroluckej. kniha popisuje dobu za zivota ludevita stura.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web