Autor:

Živánská po česku

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
 
Brambory
Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
1 ks
Paprika 1 ks
Rajče
Menší
1 ks
Slanina 1 plátek
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
Cibule
Na plátky
 
Žampiony
(Nebo čerstvé hříbky)
 
Koření
Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vše naložíme večer: smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Živánská po česku

Komentáře

  1. tlustej bůček   31.07.2007 | 19:26 | reagovat | závadný

    mňam

  2. Bandy Bandy   25.06.2007 | 15:14 | reagovat | závadný

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  3. Jana   11.09.2006 | 13:19 | reagovat | závadný

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web