Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14x
1- 1 5
Autor:

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Střední
Ingredience
Vepřové maso 4 ks
Klobása
Brambory 12 ks
Cibule
(Střední)
4 ks
Slanina 12 ks
Pepř mletý  lžička
Paprika  lžička
Kmín  lžička
Rostlinný olej 4 lžíce
Alobal  
Sůl  
Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy.

Vše zasypeme kroužky cibule, znovu osolíme, opepříme a nahoru položíme 3 tenké plátky anglické slaniny. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme na talíře i s alobalem a jako příloha je výborná kyselá okurka nebo zelí, houby, okurkový salát atd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Komentáře

  1. Michael Kříž   13.03.2014 | 22:53 | reagovat | závadný

    Ahoj zdravim všechny,
    živáň jsem si dával v jedný kolibě přímo v Tatrách a úplně mě uchvátilo jak stačí málo "obyčejných" surovin a vykouzlí úplnou šťavnatou lahodu. Ty suroviny se ale trošku lišily a proto Vám to tady napíšu. postup je asi stejnej dá se to do alobalu a peče (nejlépe na ohni respektive žhavém uhlí).
    Ale bylo tam Rajče,Paprika,Brambora,Gazdovská slanina(ta co voní kouřem jako domácí),Cibule,Vepřová kotletka ale hlavně asi lžíce BRYNDZY, která to jídlo posílá uplně do nebezkýho levelu.
    Sakra už zase slintám nad tou představou . Čau

  2. Iva   09.11.2011 | 18:22 | reagovat | závadný

    já to dělám bez brambor jen maso vepř.hov. salám klobása a zaleju ještě směsí z červenýho vína hořčice a kečupu moc dobrý :-)

  3. Hanach   02.09.2011 | 22:52 | reagovat | závadný

    vynikající, chválím a dávám za 1, moc jsme si pochutnali a určitě jsem nedělala naposled :-)

  4. Pampelishka   30.03.2011 | 19:46 | reagovat | závadný

    moc jsem si pochutnala. Hned jak jsem to vytáhla z trouby, uvědomila jsem si, že tohle dělává táta

  5. Eva1   25.10.2010 | 17:01 | reagovat | závadný

    Výborný recept se spoutou variant. Dávám1.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X