Autor:

Bulharská musaka -Olga

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Brambory
zhruba
1,5 kg
Cuketa 1 ks
Mleté maso
kdo jaké má rád
1 balení
Čubrica
koření (rojikovo koření)
4 lžíce
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Balkánský sýr 1 balení
Bulharská musaka -Olga

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z brambor

Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé kousky. Mezitím si nakrájíme syrové brambory na kostičky, oloupanou cuketu na kostičky a dáme si to do velké mísy. Pak přidáme sůl a rojikovo koření čubrica, dobře promícháme, a přimícháme maso z pánvičky. Celou směs dáme do pekáče, zasypeme nadroleným balkánským sýrem a přiklopíme víkem. Pečeme do změknutí brambor (asi 30minut) a v závěru pečeme bez víka, aby se sýr trochu opekl do barvy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Bulharská musaka -Olga

Komentáře

  1. Marcela   01.10.2012 | 9:07 | reagovat | závadný

    Já jedla musaku od tchýně bulharky, a žádná cuketa ani lilek tam nebyla, dává tak trochu balkan sýru a pak bílý jogurt s vejci na závěr na zapečení. Každý si ji dělá jak mu chutná a jak ji má naučenou od své maminky. Nevím proč ty dohady, i v jedné vesnici ti udělají musaku na 10 spůsobů. ;-)

    1. Marcela   01.10.2012 | 9:09 | reagovat | závadný

      Jo a já do ní navíc dávám konzervovaná rajčata 8-)

    2. ilona   21.04.2014 | 16:24 | reagovat | závadný

      jj,pritel je bulhar a delaji ji jak pisete bez cukety,lilku,davaji jogurt s vejci :-) ale kazdej ji dela jinak to je pravda

  2. Jana   07.03.2012 | 10:18 | reagovat | závadný

    Damy nehadejte se,kazda ma v podstate pravdu,protoze tech musak je tolik druhu,kazda kucharka ci hospodynka ma svoji vlastni "rodovou "variantu,taktez jsou rozlisovany regionalne,jinak ji dela recka jinak bosnacka ci srbka jinak bulharka.Jinak se dela v primori a jinak ve vnitrozemi.Podstata musaky jsou vsak brambory.Mi nejvice chutna jak s bramborama tak i s opecenym lilkem (ten se ovsem musi nechat "vyplakat",aby pustil tu horkost ze sebe,jinak by jidlo nebylo dobre),jenze s touto variantou je dost velka drbacka,na to se spotrebuje moc casu.Take je dobra musaka, bez besamelu,jenom opect a ve 2/3 peceni se skoro hotova mus.. prelije smesi 2-3 dl.mleka nebo smetany s rozkvedlanym vejcem a lzickou hl.mouky.Toto udela na mus..tkzv.cepici,ktera ale stejne opadne,jakmile se mus.. ochladi.

  3. helča   14.09.2011 | 9:08 | reagovat | závadný

    Tato "musaka" nemá bohužel s musakou nic společného.

    1. Olca77   14.09.2011 | 11:17 | reagovat | závadný

      Takhle nám chutnala musaka v Primorsku. Ale když jsem si na ní chtěla najít recept na internetu, tak opradu byly recepty na musaku taaaaaaaaaaaaaaaaak strasně rozdílné, že těžko říct, která je ta pravá.

      Každopádně tahle chutná naší rodině. :-)

      1. mirka   19.11.2011 | 16:03 | reagovat | závadný

        tak zensky cubrica je tady saturejka a nepatri tam cuketa ale paprika a rajce a vubec tam nepatri balkansky syr ale byli jogurt s rozmichanym vejcem. tak nerozumim toomu co jste tam jedli

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web