Autor:

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Snadné
Ingredience
Vejce 3 ks
Jablka
- oloupaná, drobně pokrájená
200 g
Zakysaná smetana 200 g
Strouhaný kokos 70 g
Cukr krupice 130 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hera
nebo máslo - rozpuštěná
100 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Rozinky
- nejsou nutné
1 hrst
Máslo
na vymazání formy
 
Hrubá mouka
nebo kokos na vysypání formy
 
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme smetanu s vlažným rozpuštěným tukem a dobře promícháme. Přisypeme kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Přimícháme rozinky, jablka a tuhý sníh z bílků, vše naposledy promícháme, těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova na cca 40 minut - vyzkoušíme špejlí.

Před podáváním bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem.

Lze upéct i v pekáčku, po vychladnutí polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1
4.96 27 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 27x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Komentáře

  1. Martina Wurmová   02.09.2016 | 20:40 | reagovat | závadný

    Je skvělá, vláčná a božsky voní, prostě k nakousnutí :))

  2. Martina Wurmová   02.09.2016 | 20:40 | reagovat | závadný

    Je skvělá, vláčná a božsky voní, prostě k nakousnutí :))

  3. Iva   23.08.2016 | 15:32 | reagovat | závadný

    Výborná!!!!!!!

  4. veverka   28.01.2016 | 20:59 | reagovat | závadný

    jojo,je vyborna <3

  5. Kloučková Marie   07.06.2015 | 14:04 | reagovat | závadný

    Je výborná, děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web