Základní těsto na koblihy

Hodnocení:

Moje:

30 minut
30
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 60
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutky
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 4
      lžíce tuzemák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou. Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
Zařazení: Pokrmy Přílohy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.