Autor:

Krupičková polévka s vejcem

Střední
Ingredience
Zeleninový vývar 1 l
Karotka
(Baby)
100 g
Mražený hrášek 80 g
Dětská krupice 80 g
Vejce 80 g
Sůl  
Vegeta 1 lžíce
Naťové cibulky 3 ks
Petrželka
(Snítka na ozdobu)
 
Krupičková polévka s vejcem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu. Do polévky vmícháme rozšlehané vejce a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku ochutíme solí a vegetou. Cibulky i s natí nakrájíme na kolečka a krátce před podáváním přidáme do polévky. Ozdobíme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Reklama
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Krupičková polévka s vejcem

Komentáře

  1. lenka galvasová   27.10.2008 | 19:08 | reagovat | závadný

    Tak já,rozšlehám vejce,postupně přidávám krupičku až vznikne těstíčko a tuto hmotu lžičkou nebo přes cedník pasíruji.Je to nejlepší krupičková polévka.Zkuste to,uvidíte a pochutnáte si.

  2. Anonym   13.11.2007 | 10:34 | reagovat | závadný

    lZE TO I NAOPAK - NA MÁSLE ORESTOVAT KRUPIČKU,ZALÍT VEJCEM ,OSOLIT TROCHU .AŽ SE UDĚLÁ ,,MÍCHANÉ VEJCE"ZALIJEME VÝVAREM A PŘIDÁME OSTATNÍ.VZNIKNOU V POLÉVCE TAKOVÉ NOČKY, NO SPÍŠE CUCKY A TY JSOU MŇAM.:-))PS

  3. Anonym   12.11.2007 | 15:20 | reagovat | závadný

    Zkuste místo mražené čerstvou zeleninu - a přidejte i trochu ustrouhaného nebo nadrobno pokrájeného celeru, petržele a cibule, + jakoukoliv jinou čerstvou zeleninu dle obsahu lednice a chuti, čerstvý nebo sušený libeček, krupici hrubou, krapet (2-3 lžíce) mléka, vejce vyklepnout vcelku do vařící polévky a teprve po minutce, když se vejce malounko zdrcne, promíchat.

  4. Jana Kozlová   16.03.2005 | 19:04 | reagovat | závadný

    evo souhlasím s tebou je to pak více chutnější

  5. Eva   15.03.2005 | 9:04 | reagovat | závadný

    Zkuste nastrouhanou kořenovou zeleninu (na hrubém struhadle) orestovat na másle, přisypat dětstou krupičku a nechat chvilku restovat - míchat ať se nepřipálí - a pak teprve přilít vývar, dát ostatní zeleninu (třeba ten hrášek) a dodělat podle receptu (rozšlehat vejce). Orestovaná zelenina dá polévce vynikající chuť.

    1. Hedvika   01.02.2011 | 11:33 | reagovat | závadný

      dělala jsem podle paní Evy a nemá to chybu :-)

    2. Marsel   29.04.2015 | 11:48 | reagovat | závadný

      taky jsem zkusila podle paní Evy :-) moc dobrá a měla i krásnou barvu ;-) 5-letá dcera si chtěla i přidat <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web