Rajská polévka s krupicovými haluškami

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • 3
      ks hřebíček
  • Halušky
    • 100
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 min. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5-2 cm. Povaříme asi 8-10 minut.
2
Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, aby jsme dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut, počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutěk a z bílku vyšleháme sníh.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nela
    Nela |

    29. 1. 2016 13:51

    Neurazí-nenadchne, opakovat nebudu.

  • Dagmar Bartolotti
    Dagmar Bartolotti |

    11. 4. 2014 11:48

    Velmi dobrá polévka.

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    29. 1. 2012 20:48

    U nás paradajková polievka robí na sladko a bez tebou uvedených korenín ;-) A halušky sa nehovorí len zemiakovým haluškám , ale aj nokerliam a týmto krupicovým haluškám, aj tvarohovým haluškám... :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 1. 2012 17:49

    ...do rajské polévky používám nové koření, bobkový list a celý pepř, haluškám se u nás říká noky a chutná nám obojí ;-) ...

  • mishanecka
    mishanecka |

    26. 1. 2012 12:21

    Těstíčko musím udělat příště míň husté, po odstátí ztuhlo hodně a halušky jsem musela vařit delší čas. Jinak je polévka výborná. :-)