Bábovka s vaječným likérem a jablky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 250
      g máslo
    • sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      ml vaječný koňak
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 210
      g hladká mouka
    • 210
      g polohrubá mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu pokrájíme na menší kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.
2
Změklé máslo utřeme se špetkou soli a krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme vejce a pak po částech vaječný likér. Do vzniklé hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec do těsta přidáme na kousky pokrájená jablka.
3
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a těsto pečeme při 160 C přibližně 50-60 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • mariana22
    mariana22 |

    6. 9. 2011 19:49

    Teda, tento recept je mňam :-) 8-)

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 9. 2011 19:22

    ...dělám hodně podobnou : Jablečná bábovka s vaječným likérem ;-) :-) ...