Rychlá banánová bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 4
      ks banány
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si v míse rozmačkáme banány (např. šťouchadlem na brambory) a zalejeme je šťávou ze 2 citronů (můžeme přidat i trochu strouhané kůry pro vůni). V druhé míse si ušleháme celá vejce s cukrem a olejem do pěny. Pak vlijeme banánovou směs a zamícháme moukou s práškem. Pečeme ve vyhřáté troubě, nejdříve 15 minut při 150 °C, pak asi půl hodiny při 130 °C.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 |

    8. 4. 2017 13:46

    Dobré, dobré :-)

  • Mário
    Mário |

    18. 2. 2017 20:19

    Tak jsem se to pokusil udělat a ono mi těsto překypělo do trouby u pečení :-D jinak recept i konečný výsledek super plus nakonec jsem to polil čokoládou :-)

  • Magda
    Magda |

    6. 2. 2017 13:50

    Moc fajn recept. Potřebovala jsem zdělat přezrálé banány a tohle byl opravdu bezva nápad. Také u nás proběhlo pár úprav: - mouka celozrnná hrubá špaldová - 2 třetiny obejmu mouky (chuťově je lepší a vůbec nechutná "celozrnně") - cukr přírodní - vanilka prášek přírodní - prášek do pečiva bez fosfátů a navíc 1 lžička jedlé sody - přidala jsem i kakao Krásně vyběhla chuť báječná. Voní po banánech a citron v receptu dodá šmrnc.

  • Morty
    Morty |

    22. 11. 2016 10:51

    zaručeně nejhorší bábovka, kterou jsem jedla..dala jsem na rady z předcházejících komentů a dala pouze jeden citron a i tak chuť byla kyselá a to jsem měla hodně sladké banány..nikdy více

  • Barunka
    Barunka |

    28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka
    Barunka |

    28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka
    Barunka |

    28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Eva
    Eva |

    20. 9. 2016 11:02

    Skutečně vynikající!!! 8-) Jen malé úpravy: - neměla jsem citron, banány jsem zalila pouze citronkou - dala jsem lžičku kypřícího prášku navíc - dala jsem méně cukru a trochu medu

  • Mey
    Mey |

    13. 11. 2015 12:28

    Tak proč hodnocení 5?

  • Lenka
    Lenka |

    21. 9. 2015 13:50

    tak jsem jí dala do trouby a čekám na výsledek , zatím to tu krásně voní .. ale místo citronu jsem dala koření citronová kúra ... citron doma nebyl :-)) :-))

  • Palačinka S.R.O
    Palačinka S.R.O |

    21. 6. 2015 15:04

    Vynikající...

  • Jiřina
    Jiřina |

    17. 6. 2015 09:32

    Po přečtení komentů jsem dala 1 citrón, ½ hrnku třtinového cukru a 3/5 hrnku oleje. Pekla jsem hodinu na 170°C. Bábovka je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Luxusní :-) Všechny palce nahoru :-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    17. 6. 2015 09:26

    Po přečtení komentářů jsem dala jen 1 citrón, 1/2 hrnku třtinového cukru a oleje tak 3/5 hrnku. Bábovka je naprosto luxusní. Je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Všechny palce nahoru! :-)

  • Dana
    Dana |

    7. 6. 2015 12:13

    Já dávám citrónu jen půlku a úplně to stačí. Peču na cca 165°C.

  • Martin
    Martin |

    21. 4. 2015 17:13

    Dal jsem limety a místo vanikovýho jsem tam dal skořicovej cukr, dal jsem to do kutaté formy a pak rozřízl a dal pudingový krém z poloviny mléka a másla a navrch čokoládu a ještě banány a luxus , ale 130 je málo takže 3/4 hodky na 150 je ideální.

  • Robí
    Robí |

    26. 3. 2015 08:39

    No je to příšerné ani nenapíšete kolik tam toho mame dat dala jsem am cely pytlik kypřícího prášku a cele mi to vyteklo navíc ještě k tomu tsm po upečení byl cítit :-$ :-X ale jinak přidala jsem kakao a trošku kávy standard a citronovou kůru na vůni ;-) :-\ :-* 8-) :'(

  • Terka
    Terka |

    10. 2. 2015 19:21

    A kolik jste tam dala citrónů?

  • Ryback
    Ryback |

    21. 12. 2014 19:13

    Sedí. Ono asi záleží taky na formě a sou sporný i ty banány. A vlastně i ty hrníčky. Takže recept zajímavý ale každý doma uteče něco jiného. :'(

  • Suzy
    Suzy |

    14. 12. 2014 14:42

    tych 130° C jse mi zda moc malo :-\ Ja jsem tam dala jenom 1 citron. 2 citrony jse mi zdaji moc. Nechapu proc az 2. Uz jen pomysleni na to, ze to bude moc kysele. Jeste jednou dekuju za recept. <3

  • Suzy
    Suzy |

    14. 12. 2014 14:35

    i ja jsem tam pridala skorici a ted cekam na vysledek :-\

  • Skořice
    Skořice |

    3. 11. 2014 16:01

    Omylem jsem tam místo vanilkového cukru nasipala skořici a zdá se to být výborný :3 :D ;-) ;-) <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    2. 11. 2014 19:54

    Dneska jsem pekla a je luxusni . Sladsi ale vyborna ;-) :-P :-P 8-)

  • Crooter
    Crooter |

    27. 6. 2014 11:34

    Tak moc jsem se na bábovku těšila a nějak to zkazil ten citron. Přijde mi dost kyselá, takže docela lituju, že jsem tam ten citron dávala. Dala jsem tam jen jeden, tak si nedokážu představit tu kyselost z dvou citrónů. Jinak si myslím, že by bábovka byla na jedničku. Příště prostě bez citrónu a bude to dokonalý :)

  • Mery12
    Mery12 |

    26. 5. 2014 16:30

    Výtečná bábovka. Rovněž jsem dala méně cukru a jeden citron. Pekla jsem hodinu na 170°C. Palec nahoru.

  • monika
    monika |

    25. 2. 2014 16:02

    Bábovka je výborná a velmi jednoduchá, jediné mínus je, že je příliš sladká. Příště dám méně cukru a poliju čokoládou. Jinak je super!. Děkuj ;-) i

  • Tanďas
    Tanďas |

    9. 2. 2014 10:57

    Pekla jsem před dvěma dny. Na bábovky moc nejsem, ale tahle je opravdu dobrá. :-)

  • alik17
    alik17 |

    12. 1. 2014 17:28

    Dnes jsem pekla tuto bábovku a je výborná, jen jsem dala šťávu z jedného citrónu, stačilo a tři banány, je nadýchaná a lehounká :-)

  • Mirka
    Mirka |

    4. 11. 2013 13:35

    Už je to dlouho co jsem jí také dělala, ale byla hrozně moc sladká a voněla jen při pečení :((

  • Pepílek
    Pepílek |

    4. 10. 2013 12:59

    Voní krásně, snad bude i dobrá (věřím, že jo). Musela jsem ale dopékat daleko déle na vyšší teplotu. Po zkoušce se špejlí to bylo vyloženě tekuté a syrové uvnitř - dle postupu tady uvedeného. Chci k tomu na namazání ještě udělat "pomazánku" - 250 g měkký tvaroh, 5 lžic hustá smetana, 2 banány, lžička kakaa, cukr.

  • Zdenka23
    Zdenka23 |

    18. 4. 2013 20:16

    Díky za recept.. bábovka je výborná..:-)

  • Káče
    Káče |

    4. 3. 2013 17:57

    Je naprosto luxusní, jen příště dám šťávu jen z jednoho citronu. Po těch dvou mi to přijde příliš... osvěžující :-D Taky jsem pekla dýl (cca 50 min), ale to je trouba od trouby, tak je to vždycky :-)

  • Elisa212
    Elisa212 |

    6. 1. 2013 15:55

    opravdu jednoduchá a zároveň dobrá! :)

  • Saxanka76
    Saxanka76 |

    11. 4. 2012 16:13

    Dávám trochu míň cukru (3/4 hrnku), přidávám do těsta kousky hořké čokolády a peču v pekárně. Bábovka je úžasná. :-)

  • Adéla
    Adéla |

    10. 1. 2012 11:36

    Trochu jsem si recept poupravila. Dala jsem 1,5 hrnku špaldové mouky smíchané s bio polohrubou moukou, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, prášek do pečiva (bez fosfátů), 2 vejce, 2 banány, kakao, šťávu z 1 citronu, sůl. Postup jsem zachovala stejný. Pekla jsem při 170°C cca 1hodinu. Výborný. :-)

  • Jana
    Jana |

    17. 11. 2010 18:11

    Bábovka je moc dobrá, zařazuji do oblíbených! 8-) Měla jsem jen dva banány, ale i tak to dostačovalo. Díky za recept! :-)

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    20. 7. 2009 15:15

    Můžu jen chválit a chválit! :D Díky moc za recept. Všem moc chutnala. Přidala jsem rum a polila čokoládou a MŇAM! ;)

  • Gábina H
    Gábina H |

    8. 7. 2009 10:23

    Marcelo, jsem ráda, že chutnalo.

  • Marcela Fischerová
    Marcela Fischerová |

    8. 7. 2009 07:24

    Vynikající bábovka, už ji mám v oblíbených, takže ji určitě budu péct pravidelně. Moc jsme si pochutnali.

  • Gábina H
    Gábina H |

    30. 1. 2009 11:36

    Vlasto díky :-)

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    30. 1. 2009 09:51

    Bábovka je naprosto vynikající, trochu mokřejší, ale to máme rádi! Byla na velkou formu. Děkuju za recept!!!

  • Gábina H
    Gábina H |

    20. 6. 2007 12:10

    Používám silikonovou formu a je pravda, že mám doma taky skleněnou formu, která je dost menší.

  • Lady
    Lady |

    19. 6. 2007 16:14

    Asi mám malou bábovkovou formu, těsta bylo nějak moc.

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    8. 5. 2007 12:37

    Výborná! Máme rádi "mokré" buchty a to tahle splňuje. Jen na můj vkus zbytečně sladké, příště uberu cukr. A taky jsem pekla na víc, 30 min na 180 st., 5 min na 160 st.. Díky za recept.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    23. 3. 2007 07:57

    D9ky, jsem ráda, že chutnalo :o))

  • Jana Wocinka
    Jana Wocinka |

    22. 3. 2007 15:18

    Výborné, přidala jsem kokos, rum, špetku nového koření a ořechy a nemělo to chybu, dávám za 1.

  • cmeldos
    cmeldos |

    21. 1. 2007 21:41

    Výborný recept.Pekla jsem ji na vymazaném plechu vysypaném strouhaným kokosem. Přidala jsem asi 10 dkg nasekaných vlašských ořechů a do části těsta jsem přidala kakao.

  • katerina uhlirova
    katerina uhlirova |

    18. 11. 2006 13:57

    Vyborna.Pekla jsem ji na plechu a po upeceni jsem polila cik cak cokoladovou polevou.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    3. 5. 2006 14:00

    Je to moc dobré. Přestože mám horkovzdušnou troubu, musela jsem ji péci přesně 60 minut na 170 °C. Dala jsem do těsta citronovou kůru ze dvou citronů.

  • Terry=)) xxx
    Terry=)) xxx |

    30. 4. 2006 20:42

    Myslím že je tovynikající