Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1
5 4 Hodolanská omáčka 5 1
Autor:

Hodolanská omáčka

Snadné
Ingredience
Brambory 300 g
Kořenová zelenina 150 g
Pepř celý 1 ks
Nové koření 1 ks
Bobkový list 1 ks
Sůl  
Sádlo 100 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 80 g
Podmáslí 500 ml
Klobása 250 g
Nakládané okurky 100 g
Hodolanská omáčka

Postup přípravy:

V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce povaříme a vlijeme za stálého šlehání vařenou zeleninu i s vývarem. Koření vybereme. Do husté omáčky vsypeme na kostičky nakrájené okurky a klobásu. Podáváme s chlebovou plackou nebo těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Hodolanská omáčka

Komentáře

  1. Marie   19.03.2015 | 12:59 | reagovat | závadný

    V pondělí jsem ji zkusila ,chutnala ne jenom mě ,ale pochvalovala mi ji celá má rodina . :-)

  2. Bláža   19.01.2013 | 16:23 | reagovat | závadný

    On se ten rodinný recept asi vždycky trochu liší, babička dávala i vajíčka na tvrdo, a místo klobásy byl vždycky junior... Teď ji vaří i dcera, a taky ji má trošku jinou, ale taky moc dobrou.. :-)

  3. Veronika   01.08.2012 | 11:50 | reagovat | závadný

    V Hodolanech jsem se narodila a skoro šestadvacet let žila, tuto omáčku dělávala prababička, babička, maminka a teď ji dceři vařím já, ovšem s kořenovou zeleninou jsem se v receptu nikdy nesetkala...

  4. iva stockingerova   24.02.2009 | 15:36 | reagovat | závadný

    I má babička ji takhle dělávala.Byla výborná,vždy jsem chtěla uvařit velký hrnec.Děkuji za vzpomínku.

  5. ladislava staffenová   24.02.2009 | 15:33 | reagovat | závadný

    díky moc za recept!!! - už jsem ani nemyslela, že se někde objeví

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu
Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor! Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor!
Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web