Autor:

"Kouřové" marinované vepřové

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Černá káva
silná
200 ml
Med 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Nové koření mleté 1 lžička
Chilli 1 lžička
Česnek
utřený
1 stroužek
Limetková šťáva
z jedné limetky
 
Sojová omáčka 1 lžíce
Vepřové kotlety 6 ks
Pepř mletý  
"Kouřové" marinované vepřové

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Grilování, Vepřové

Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte marinádou. Několikrát maso v marinádě otočte a nechte v lednici alespoň 12 hodin (max. 48 hodin).
Grilujte 7-8 minut z každé strany, nebo dokud maso není udělané. Podávejte se salátem a pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: "Kouřové" marinované vepřové

Komentáře

  1. Lukas   02.06.2015 | 10:52 | reagovat |

    A sůl není třeba?nebo osolit až po upečení?

    1. TheKacabi   04.10.2015 | 11:23 | reagovat |

      Dobrý den, je tam sojovka (moje je poměrně slaná, ale existuje víc druhů a každý solí jinak), nicméně můžete přisolit podle chuti - ale raději bych až po upečení.

  2. silvik T.   30.06.2014 | 8:36 | reagovat |

    Tento recept mě zaujal,proto jsem ho vyzkoušela.Když jsem viděla,do čeho mám maso naložit,tak jsem se zhrozila.Nicméně jsem ho tam dala a po naložení udělala.NESKUTEČNÁ MŇAMKA :) .Opravdu nebát se toho a zkusit to :) .Dělala jsem z vepř.panenky s pečeným bramborem a zeleninu.

    1. TheKacabi   30.06.2014 | 9:33 | reagovat |

      děkuji... máte pravdu, že kombinace jsou neobvyklé, to ale neznamená, že špatné... Jsem moc ráda, že to chutnalo i vám :-)

  3. MJG   24.06.2014 | 10:01 | reagovat |

    Kavu mam dat rozpustnou nebo turka?

    1. TheKacabi   24.06.2014 | 10:20 | reagovat |

      dobrý den - zapomněla jsem dodat - káva by měla být vychladlá :-)

      já dala turka ale bez lógru - připravené v presovači na kávu... z překapávaného by to taky šlo... a pokud byste to lógrové jen opatrně slila tak, aby usazenina zůstala v hrnku, taky by se nic nestalo... V té marinádě se to stejně potom znovu usadí... Je to ale jenom na vás, jakou variantu si vyberete (třeba i tu rozpustnou :-) )

  4. Zdenka.B   24.06.2014 | 8:57 | reagovat |

    naložila jsem do toho žebra a návštěva i manžel si tu marinádu pochvalovali :-) určitě udělám brzy znovu...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web