Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg dýně
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • masox kuřecí
    • muškátový oříšek
    • sojová omáčka malinko
    • 500
      ml mléko
    • 300
      ml smetana
    • 700
      ml voda 500-700

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a bujón. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí (asi 40 minut). Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek, petrželku a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, trošku sójovky a nastrouháme jeden muškátový oříšek. Polévka má být dost hustá a tak mléko a smetanu kombinujeme podle potřeby. Servírujeme v misce se lžící smetany (může být zakysaná) uprostřed a posypeme ještě najemno pokrájenou petrželkou.
2
Podáváme s bílým pečivem, nejlépe tousty. Nechte si chutnat! Zkoušela jsem různé variace, až jsem došla k téhle. Vařím ji často v restauraci na druhé straně zeměkoule a hostům moc chutná. Jinak můžete přidat 1 kyselé jablko, je to také zajímavá chuť.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rous
    Rous |

    26. 2. 2017 12:11

    Děkuj je výborná :-)

  • Věrka
    Věrka |

    11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka
    Věrka |

    11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka
    Věrka |

    11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Věrka
    Věrka |

    11. 11. 2016 21:01

    1,5 kg se počítá jen dužiny? Děkuji <3

  • Hanka :0)
    Hanka :0) |

    2. 11. 2016 21:02

    Dýňovou polévku jsem vařila poprvé. Použila jsem jednu a půl menší dýně. Cibuli jsem osmažila na másle, abych polévku zjemnila. Vynechala jsem bramboru a mléko (mám ráda husté přesnídávkové polévky). Polévka byla moc dobrá. Myslela jsem si, že mi zbyde ještě jeden talíř na zítra, ale manželovi tak zachutnala, že si šel přidat a po jeho nájezdu v hrnci nezůstalo nic......což mluví za vše. Děkuji velmi autorce za tento recept :-*

  • droumlou
    droumlou |

    22. 10. 2016 22:25

    je to skoro nejlepší polivka co znam :-) ;-) <3 <:-) =-O :-\ 8-) :-!

  • David
    David |

    18. 10. 2016 17:29

    Ve chvíli, kdy jsem naházel na cibuli dýni jsem přidal i trochu citronové štávy. Popravdě jsem z toho měl trochu vítr, ale dodalo to tomu jemnou příjemnou kyselost. Doporučuji zkusit. :-)

  • Ela
    Ela |

    16. 10. 2016 11:49

    Dýňovou polévku jsem vařila uplně poprvé a musím říct,že podle tohoto receptu je opravdu vynikající!!!! <3

  • hallowen
    hallowen |

    6. 10. 2016 18:13

    opravdu delikatesa :-) :-)) <:-)

  • Wendy
    Wendy |

    3. 10. 2016 15:18

    Tak právě jsem jí dovařila. Poznatky: Pokud neděláte polévky deset litrů, ale třeba dvě tři, stačí jedna průměrná máslová dýně. Smetana na zahuštění absolutně není třeba, nicméně dodala tam zajímavou chuť. Vařila jsem to poprvé v životě a nikdy nic z dýně nejedla, upřímně jsem nevěděla, co si slibovat. Pro lidi, co to mají jako já: Chutí mi tato polévka hrozně připomíná bramboračku bez hub, a to opravdu hodně (žádná svíčková jak to tu někdo psal, nevim který debil dává do svíčkové kmín). Konzistence je hodně hustá, což je příjemný. Ještě bych dodala, že (nevím jak ostatní) ale spíše mi to připomíná omáčku, kterou klidně můžete lít na maso, třeba kuřecí steak (zkusím to). Trošku mi tam chybí kyselost, nebo nějaká výraznější chuť, proto si myslím, že tohle jídlo je fakt ideální pro děti. Není to "mdlé". Doufám že to spraví kysaná smetana na talíři. :) Wendy

  • Mata
    Mata |

    10. 9. 2016 12:13

    Dobrý den, vynechala jsem masox a sojovku, přidala jsem římský kmín po osmahnutí. Delikatesa. :-)

  • Klára
    Klára |

    31. 8. 2016 13:10

    Byla luxusní, super recept. Jen se po ní zaprášilo :-[ ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    5. 8. 2016 12:26

    Skvělý recept, na závěr jsem ještě přidala trochu thajského kari, polévka si o to přímo říkala :-D (možná to bylo i druhem použité dýně).

  • Renndys
    Renndys |

    7. 7. 2016 12:17

    Polévka opravdu výborná :-) Delala jsem ji poprvé a všem moc chutnala.

  • zanet
    zanet |

    18. 5. 2016 11:54

    Urcite muze,jsem kucharka,a vzdy me rozesmeje,jak se neustale resi,zda se da bujon,ci vyvat,zvlaste me to pobaviv Prostreno,(stejne jako ty hosticky jsou domaci?a korunu nasadi,ta slehacka je domaci? Ano,po domacku utlucena,asi :'( ) ano,kvalitni vyvar,je zaklad vsech pokrmu,v dobrych restauracich,ale doma,kdy vetsinou spechame,ho nemame vzdy po ruce ;-) .. :-\

  • xcc74
    xcc74 |

    2. 4. 2016 12:17

    dynovou polevku moc nevarim...ale tomu je ted změna!!!tohle je ten nejlepší recept co jsem nasel urcite vyzkoušejte.(PS.muzu se zeptat jestli to jde i s hovezim masoxem? 8-) :-\

  • Mirka
    Mirka |

    5. 3. 2016 18:11

    Vynikající, právě jsem ji uvařila a moc nám chutnala. Děkujeme za skvělý recpt ;-)

  • mona
    mona |

    12. 2. 2016 12:01

    Vyborna, z máslovky i z hokaido. Dělám pouze takovou rychlovku: olej, cibulka, sůl, tymián, dýně, voda. Po uvaření mixuji s velkým kusem ztuhlého másla. Výborné <:-)

  • Mss
    Mss |

    25. 11. 2015 18:39

    Dej si párek

  • Mirda
    Mirda |

    9. 11. 2015 22:57

    mima- brrrrrrrrr ty ale budeš pííííča co?

  • Martin
    Martin |

    7. 11. 2015 17:27

    Super, výborná polévka :-)

  • mima
    mima |

    1. 11. 2015 18:31

    brrrrrrrrrrr no ale kdyz vam vsem tak chutna tak prosim, jsem asi divna zejo

  • Irena
    Irena |

    31. 10. 2015 12:08

    Výborná :-P

  • Irena
    Irena |

    31. 10. 2015 11:36

    Za mě :-) je výborná. Už je na stole :-P

  • Monika
    Monika |

    29. 10. 2015 11:46

    Jídlo z dýně pro mě bylo premiérou a musím říct, že tento recept je první a naprosto luxusní. Dělala jsem přesně podle receptu a žasla nad tím, jak je polévka dobrá. Děkuji. :-)

  • Petr zahradník
    Petr zahradník |

    14. 10. 2015 18:44

    Denisko,Nevím jak chutná bez masoxu,ale ta naše je jako jemná žlutavá hrachovka.Dneska jsem ji zase vařil ze 3 okrasných dýní,bez mléka,na 3 litrový hrnec 2 kuřecí masoxy.Smetanu si každý dá podle chuti do talíře.Hrnec bude minimálně na 2 dny.Je výborná. :-P

  • Míša
    Míša |

    12. 10. 2015 11:45

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Míša
    Míša |

    12. 10. 2015 11:44

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Michaela
    Michaela |

    12. 10. 2015 11:44

    Tak takovou dýňovou polévku si neumím představit, hlavně to mléko a masox :( Dělám jí tak, že si na másle trošku opražím kořenovou zeleninu a zaliji vodou (udělám zeleninový vývar). Do vývaru dám na kostky nakrájenou dýni a dvě brambory, po 20-ti minutách rozmixuji ponorným mixérem, ochutím solí, pepřem a špetkou kari a zaliji smetanou. Je výborné podávat do polévky i opražená dýňová semínka, ale já je tam nedávám, můžeme ozdobit i lžičkou zakysané smetany :-) kamarádka dělá i tak, že dýny do polévky peče v troubě a je to prý ještě chutnější.

  • Deniska
    Deniska |

    10. 10. 2015 20:20

    Doteď jsem dýni nepřišla na chuť a ani dneska ne. Masox jsem nedával, tak že by to bylo tím??

  • Petr zahradník
    Petr zahradník |

    10. 10. 2015 13:06

    Děkuji za recept Hanko ze Zélandu,asi Nového. :-* Před časem jsem uvařil polívku s asi 3 typů okrasných dýní,a u stolu pak překvapeně zjistil,že je polívka hořká,nevíte proč?Dnes jsem použil bačaté hruškovité okrasné dýně tmavě zelené barvy s bradavicemi.Protože mají dužiny méně,uvařil jsem 2 kusy,co vlezlo do hrnce na čtvrtky 15 minut,pak měkkou dužinu lžící vydlabal,a v bujonu uvařil dle návodu s osmaženou cibulkou.Mléko,smetanu a muškátový oříšek jsem vynechal ,ale i tak je výborná!Uvidíme co řekne manželka a dcery,ze zahradníka je rázem kuchař ? /kozel?/

  • Renata
    Renata |

    3. 10. 2015 11:31

    Nenechte se odradit. Polévka je fakt skvělá, ale je jasné, že když do ní nasypete půlku muškátového oříšku, moc chutnat nebude.

  • Nicky
    Nicky |

    19. 9. 2015 14:18

    Perfektní! Bujon, sójovku a petrželku jsem vynechala, muškátového oříšku samozřejmě stačí ždibec a je výborná, skvěle dochucená. Vody jsem dávala jen tolik, aby byla dýně potopená, po rozmixování stačí už jen maličko mléka a kapka smetany (na zjemnění), jinak je polévka krásně hustá. Už se těším, co na ni řekne manžílek :-[

  • Jaroslava
    Jaroslava |

    18. 9. 2015 12:45

    Dnes jsem poprvé vařila dýňovou polévku a vybrala jsem tento recept. Musím říct, že jsem místo jednoho muškátového oříšku dala půlku a teď už vím, že příště muškátový oříšek jen tak strouhnu, a nikdy už ho nedám takové množství.. polévka není dýňová, ale muškátovooříšková :( takže musím říci, že mě dost zklamala :(

  • Tereza
    Tereza |

    15. 9. 2015 13:57

    Nejlepší dýňová polévka jakou jsem kdy měla. Super!!!! Moc Vám děkuji :-*

  • Lůca
    Lůca |

    5. 9. 2015 12:26

    Hledala jsem nějaký recept na dýňovou polévku. Je jich všude hromada. Vybrala jsem si Váš a je vynikající!!! další už ani hledat nebudu, tná. Takže moc děkujiiii :-)

  • Dana
    Dana |

    30. 1. 2015 09:21

    Dobrý den, už jsem vyzkoušela a je fakt skvělá :-) ale mohla bych místo kuřecího použít i hovězí vývar? Děkuji za odpověď. :-P

  • Daniela
    Daniela |

    27. 1. 2015 10:17

    Nejlepsi! Delam i jako omacku s hovezim a knedlikem :-)

  • Michael
    Michael |

    26. 1. 2015 13:22

    uvařil, naservíroval a mohu jenom říct že velmi děkuji za tento recept. polévka úžasná

  • Eva
    Eva |

    25. 1. 2015 12:24

    Zrovna jsme jí dojedli a je výborná :-)) ! Jen jsem dávala mnohem méně mléka a byla akorát krémová. Holt trošku pocitově, asi jako vždycky :-) .

  • Jana V.
    Jana V. |

    30. 10. 2014 15:12

    Byla výborná, zkoušela jsem ji na talíři dochutit chilli papričkami a bylo to vynikající <3

  • kuchtík
    kuchtík |

    29. 10. 2014 15:48

    moc ddobrá 8-) ;-) 8-)

  • Dáša
    Dáša |

    29. 10. 2014 15:30

    Vynikající podzimní!

  • Pepa
    Pepa |

    18. 10. 2014 15:29

    Výborná. Doporučuji ještě přidat šťávu z citronu, nebude tak sladká ;-)

  • Karolina
    Karolina |

    18. 10. 2014 10:54

    zrovna jsem ji dovařila, mušk. oříšek tomu dal tu správnou chuť. Smetanu jsem dala jen jednu. Je vynikající, dokonce i manžel ji chválil a to už je co říct.

  • radka
    radka |

    12. 10. 2014 13:12

    :-)) haha

  • radka
    radka |

    12. 10. 2014 13:11

    byla moooc vyborná. doporučuju všem :-)) :-) 8-)

  • radka
    radka |

    12. 10. 2014 13:09

    moc vyborna. doporucuji všem :-)) :-)

  • radyka
    radyka |

    12. 10. 2014 13:07

    byla mooc vyborna nikdy jsem ji nemela ale tahle byla fakt suprová :-) :-P

  • pepik
    pepik |

    12. 10. 2014 10:28

    Využil jsem recept od "závadný" zde. Je výborný. Ovšem vynechal jsem víno, místo šlehačky jsem dal zakysanou smetanu a přiznám se.... trochu jsem dochutil vegetou. Vynikající polévka!

  • Frodo
    Frodo |

    9. 10. 2014 08:05

    Dýňová polévka aneb Vaření pejska a kočičky. Copak někdo dává (dokonce v restauraci "na druhé straně zeměkoule - i když možná paradoxně tím by se to vysvětlovalo) do dýňové polévky sójovou omáčku? A co tři stroužky česneku, BUJÓN a bramboru? A jeden celý muškátový oříšek :))) To je bomba... Zkuste raději: Osmažte cibuli, přidejte kousky předem pečené dýně, osmažte, podlejte kapkou bílého vína, nechte odvařit a přidejte drůbeží nebo zeleninový vývar. Krátce provařte, přidejte chilli papričku, zázvor, kurkumu (s citem!) - rozmixujte. Nakonec šlehačku, trošku muškátového oříšku a pár kapek pomerančové šťávy. Hotovou polévku zdobíme dýňovým olejem, praženými dýňovými semínky, případně listem čerstvé bazalky... Nedělejte z dýňové polévky výše uvedený Eintopf :-)

  • kluk
    kluk |

    8. 10. 2014 21:03

    Vyborna na zimni vecer

  • Emil
    Emil |

    5. 10. 2014 13:11

    Recept je bezpochyby dobry, rekl bych velmi dobry !! Ale i tak jsem ho jeste vylepsil!! Nevyhazuji tzv. vnitrnosti. Uvarim je zvlast v jinem hrnci i s jadry stejnym zpusobem s korenim. Po uvareni dukladne rozmixuji a pridam do zakladni polevky. O zdravi prospesnych jadrech se nemusim rozepisovat, to zna kazdy. Vysledek je presvedcujici! Doporucuji !! S varenim mam zkusenosti, jsem doma pod pantoflem a mam na starosti kuchynku......!?

  • Emil
    Emil |

    5. 10. 2014 12:59

    zkouska, nejak to nebere..... <:-)

  • Emil
    Emil |

    5. 10. 2014 12:50

    Recept je bezpochyby dobry, rekl bych velmi dobry !! Ale i tak jsem ho jeste vylepsil!! Nevyhazuji tzv. vnitrnosti. Uvarim je zvlast v jinem hrnci i s jadry stejnym zpusobem s korenim. Po uvareni dukladne rozmixuji a pridam do zakladni polevky. O zdravi prospesnych jadrech se nemusim rozepisovat, to zna kazdy. Vysledek je presvedcujici! Doporucuji !! S varenim mam zkusenosti, jsem doma pod pantoflem a mam na starosti kuchynku......!? Kdyz se nekdy manzelka opozdi a prijde domu nad ranem, vyskocim a varim kaficko nebo podavam jiz pripravenou polevku. A s dynovou polevkou mam nejvetsi uspech. Tu muj mazlik vzdy oceni a dobre po ni spinka........!? Dobrou chut <:-)

  • Evík M.
    Evík M. |

    5. 10. 2014 10:36

    Dýňovou polévku jsem vařila poprvé a podle tohoto receptu. Byla opravdu moc dobrá, jen jsem vynechala Masox a přidala trošku kari.

  • Jana H.
    Jana H. |

    4. 10. 2014 18:25

    Výborná :-). Reakce mojí dcery:"Hmm, dýňová, tak tu nebudu." Donutila jsem ji, ať ochutná a nakonec se jí dělaly boule za ušima :-D :-D. Díky za recept

  • Linda
    Linda |

    4. 10. 2014 17:01

    ahojky vsem prosim vas poprve budu delat dynovou polevku a nevim si tolik rady muzu udelat polevku z jake koliv dyne?mamka od meho pritele me koupila dyni oranzovo zelenou na trhu a nebyla popsana,co je to zac.ale kdyz jsem ji ochutnala,tak je dobroucka.dekuji vsem za radu:) :-* ;-)

  • Lucka B.
    Lucka B. |

    26. 9. 2014 15:47

    Naprosto luxusní polévka, děkuji za recept! :-*

  • Jana G
    Jana G |

    16. 9. 2014 00:38

    Výborná, jinou nevařím 8-)

  • Viiny
    Viiny |

    14. 9. 2014 19:39

    Do polévky jsem přidala trochu chilli a nastrouhaného zázvoru a naopak nedala petrželku, sojovku a muškátový oříšek. Byla výborná! :)

  • Pietro
    Pietro |

    14. 9. 2014 13:15

    Se sojovkou jdi do prdelky ...tu si schovej na sushi,ty umelkyne :-X

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    12. 9. 2014 16:09

    Potvrzujeme, vynikající.

  • Zdenka Kišová
    Zdenka Kišová |

    10. 9. 2014 18:31

    Vynikající, chutná fantasticky! :-)

  • Marketa
    Marketa |

    3. 9. 2014 11:37

    Vyzkousela jsem a je opravdu vyborna.Jen sem vynechala bramboru,myslim ze tam je zbytecna a pridala trochu mleteho zazvoru.Doda to takovou jemnou prijemnou stiplavost.Doporucuju. :-)

  • martin
    martin |

    26. 8. 2014 10:53

    Jen ten "jeden muskatovy orisek" je trochu moc. Ale snad to nikoho nenapadlo dodrzet =-O

  • Hanka
    Hanka |

    23. 8. 2014 15:15

    Dělala jsem jí podruhé v životě, poprvé s jiným receptem byla dobrá, ale ne nijak zázračně. Teď jsem jí dělala podle tohoto receptu a chutnala nejen mě, ale všem. Je výborná, výborně ochucená, všechny ingredience spolu krásně korespondují. S krutonky z toastového chleba - prostě SUPER: <3

  • marie29
    marie29 |

    19. 8. 2014 00:50

    Vynikající, všem nám velmi chutnala, jen se po ní zaprášilo <3

  • Lilla
    Lilla |

    17. 8. 2014 14:14

    A když už KRYTYZUJETE dobré nápady navrch, tak KRITIZUJTE správně alespoň mluvnicky, paní Jiřino:-).

  • Bebe
    Bebe |

    16. 8. 2014 14:37

    Nevšimla jsem si, že by paní Zoja kohokoli kritizovala. Jen napsala svoji verzi dýňové polévky. A Vás, paní Jiřino, jen poprosím, abyste si příště vypnula Caps Lock. Vypadá to příliš "dramaticky", když máte všechna písmenka velká.

  • Maylee
    Maylee |

    13. 8. 2014 20:25

    Teď jsem ji dovařila a je skvělá! :-)

  • gabkahor
    gabkahor |

    11. 8. 2014 11:50

    Je výborná!!!! Dlouho jsem hledala správný recept, aby chutnala manželovi i dětem. A tato je opravdu vynikající! Děkuji za recept!

  • JIŘINA
    JIŘINA |

    9. 8. 2014 11:44

    NEVÍM Z KTERÉHO KONCE ZEMĚKOULE JE PANÍ ZOJA,ALE NEMUSÍ KRYTYZOVAT NĚCO CO DĚLÁ JINAK.TUTA POLÍVKA JE VYNIKAJÍCÍ. :-!

  • JIŘINA
    JIŘINA |

    9. 8. 2014 11:40

    DNES JSEM JÍ VAŘILA POPRVÉ V ŽIVOTĚ,DALA JSEM TAM VŠE CO JE PSÁNO V RECEPTU,A JE MOOOOOOOOC VYNIKAJÍCÍ.DÍKY ZA RECEPT :-[

  • Zoja
    Zoja |

    30. 1. 2014 12:15

    Nevím na kterém konci zeměkoule jste, ale na mém ještě určitě spolu s cibulkou restuji česnek. Jako bylinku přidávám tymián a ještě jedna změna. Dýni nevařím, ale upeču ji na pečícím papíře, který poolejuji olivovým olejem, osolím, opepřím okořením bylinkymi( např tymianem, rozmarínem, oreganem). Po upečení přidám k cibulovočesnekobramborovému základu , podleji vývarem a chvíli prohřeji a poté mixuji. a vůbec není od věci přidat do základu kurkumu a vynechat oříšek. Díky pečení si dýně zanechá daleko více výživných látek a je i chuťově úplně jinde. jinak zakys. smetana atd. stejně jako u vás :-)

  • Jelena
    Jelena |

    8. 1. 2014 17:57

    Jaka smetana? Děkuji

  • shahra
    shahra |

    28. 11. 2013 13:50

    famozní krémová polévka, super

  • Verča
    Verča |

    28. 11. 2013 13:12

    VYNIKAJÍCÍ pochoutka ( i bez bujonu a sojové omáčky, tyto ingredience v kuchyni nepoužívám)

  • Katka
    Katka |

    7. 11. 2013 11:15

    Jakou dáváte smetanu? :)

  • morlor
    morlor |

    26. 10. 2013 12:26

    Skvelej recept. Delala jsem ji poprvé před 14 dny a jdu delat znova. Vynikajici! Pritel snedl na posezeni 4 talire :-D

  • sanitan
    sanitan |

    24. 10. 2013 12:41

    Výborný recept. Jen jsem vynechala sójovou omáčku (mám pocit, že s ní jsou všechna jídla stejná) a přidala citronovou šťávu tak, aby byla polévka mírně nakyslá. Přišla mi potom taková výrazně svěžejší.

  • El
    El |

    19. 10. 2013 06:59

    Má první home made dýňová polévka a byla naprosto famózní! Děkuji za recept ;)

  • lusoli
    lusoli |

    17. 10. 2013 18:31

    Kolik je to porci?

  • korina
    korina |

    14. 10. 2013 19:12

    opravdu skvela polevka! vyvazena chut, srozumitelny recept, takze doporucuji. paradne se povedla i napoprve ;). moc diky!

  • Graen
    Graen |

    12. 9. 2013 20:10

    Dneska jsem poprvé zkoušela dýni a tato polévka je naprosto úžasná. Ještě se k tomu pečou domácí housky, tak uvidíme :-)

  • Happynka
    Happynka |

    11. 9. 2013 13:12

    Luxusní polívečka, moc jsme si všichni pochutnali <3 ;-) :-) . VŠEM MOC DOPORUČUJEME :-* .

  • Katerina
    Katerina |

    15. 8. 2013 15:50

    taky se divim, ze tam autor napsal " a nastrouháme jeden muškátový oříšek", osobne si myslim ze i kdyz je maly tak jeden je moc a zkazi chut...

  • Katerina
    Katerina |

    15. 8. 2013 15:49

    taky se divim, ze tam autor napsal " a nastrouháme jeden muškátový oříšek", osobne si myslim ze i kdyz je maly tak jeden je moc a zkazi chut...

  • farah.farah
    farah.farah |

    21. 5. 2013 16:18

    alchymisto - není tam napsáno 1 stejně jako to není jeden pepř a jedno zrnko soli. :-D Prostě přiměřeně přiměřeně.

  • alchymista
    alchymista |

    15. 5. 2013 13:23

    Opravdu 1 muškátový oříšek?

  • farah.farah
    farah.farah |

    12. 4. 2013 22:56

    Výborná - recept jsem vzala spíše jako inspiraci a vařila s těmito modifikacemi: - bez petržele (neměla jsem, příště zkusím s ní) - bez bujonu (masox nepoužívám a normální vývar jsem neměla) tak že jen osoleno - bez sojovky (nemám ji ráda) -. Místo mléka a smetany jsem zalila kyškou abych polévku lehce okyselila a stáhla tak sladkou příchuť dýně. Byla naprosto luxusní.

  • Jesabel
    Jesabel |

    21. 1. 2013 10:11

    pro darina12345 - dala jsem jednu hvězdičku, jen jsem napsala že je "pětihvězdičková" což značí kvalitu...vy asi ráda opravujete milá paní že??

  • Antonín
    Antonín |

    14. 1. 2013 10:43

    Zatím ji vářím voní moc dobře už se mi zbíhají sliny

  • Ota
    Ota |

    20. 12. 2012 11:25

    Jestli jsem pochopil tak nazýváte loupání dýně životu nebezpečné? Používám loupač na brambory či tím loupu mrkev nebo jablko žádný problém a hadovka okurka to jenom frčí a loupe i dýně bez nebezpečí života.

  • bobina
    bobina |

    10. 12. 2012 07:00

    a proč vy sem dáváte přepsané recepty i s fotkama :'(

  • Darina12345
    Darina12345 |

    9. 12. 2012 21:54

    Mohu se zeptat, proč polévku tak chválíte a potom ji oznámkujete 5?? :-\

  • Janina
    Janina |

    25. 11. 2012 12:18

    Opravdu moooc dobrá,..taky žiju v Anglii a taky jsme si moc pochutnali ! :-)

  • fm,mjbnmmg
    fm,mjbnmmg |

    17. 11. 2012 13:57

    vgh

  • fm,mjbnmmg
    fm,mjbnmmg |

    17. 11. 2012 13:55

    gfy\hcbfxfcvffv :-\

  • fhk
    fhk |

    17. 11. 2012 13:54

    djtv :-* skiv :'( c-§

  • Darina12345
    Darina12345 |

    3. 11. 2012 12:27

    Právě jsme poobědvali tuto polévku a byla vynikající. <:-) Všem nám chutnala a ani jsme nepotřebovali hlavní jídlo. Polévka bohatě stačila. Byla rychle hotová a výsledek stál zato! Všem doporučuji :-P <3

  • frantapetra
    frantapetra |

    2. 11. 2012 12:40

    Výborná. I přesto, že dýni moc nemusím, tak tato polévka mi moc chutnala. :-)

  • Lucie Boehmová
    Lucie Boehmová |

    1. 11. 2012 11:04

    Luxusní záležitost.

  • Jesabel
    Jesabel |

    30. 10. 2012 13:31

    Naprosto skvělá, vynikající polévka! Navíc jednoduchá a hotová prakticky hned :) Žiji ve Velké Británii a nyní budeme slavit Halloween tak jsem velice ráda, že jsem na tento recept narazila a mohla tak spracovat naše dýně...dosud jsem lepší polévku nejedla! 5*

  • lupínek
    lupínek |

    30. 10. 2012 11:36

    naprosto vynikající!!! :-$

  • Alena
    Alena |

    22. 10. 2012 16:42

    Jednoduchej a dobrej recept. Vcera jsem jednu dyni vykuchala na Halloween a dnes mame ze zbytku skvelou dynovou polivku

  • Raja
    Raja |

    20. 10. 2012 12:59

    Vydupala jsem si od babičky dýni, s tím, že chci zkusit dýňovou polévku a jsem ráda, že jsem sáhla zrovna po tomto receptu, opravdu výborná :-)

  • Katka
    Katka |

    12. 10. 2012 11:04

    Vyborna, dnes jsem ji udelala k obedu a urcite budu delat casteji. :-) Uzasna k tomuhle podzimnimu pocasi ;-)

  • vercin
    vercin |

    3. 10. 2012 18:08

    Opravdu vynikající. Jen to loupání dýně mi přišlo až životu nebezpečné, proto jsem pátrala na internetu a zjistila, že se loupat, nemusí, dnes jsem to vyzkoušela a opravdu SE LOUPAT NEMUSÍ!! :-) Skupka krásně změkne a po rozmixováníí po ní není ani památky.

  • Kestrankova
    Kestrankova |

    2. 10. 2012 21:37

    Super recept, všem nám moc chutnalo :-)

  • Lista
    Lista |

    1. 10. 2012 16:34

    Nejlepssssiiiiiii!!!! Vcera jsem tehle polivky udelala kotel a jen se po ni zaprasilo. Dneska kureci vyvar po cesku;o) Anglani maji ode me radi uplne vsechno, co uvarim:O) Diky, zeno!

  • jtk.ol
    jtk.ol |

    1. 10. 2012 13:48

    Byla úžasná, jednička s hvězdičkou 8-)

  • Suffran
    Suffran |

    22. 9. 2012 13:43

    super!!!

  • Ivana
    Ivana |

    19. 9. 2012 18:57

    Vynikající, můžu se jí užrat. Dělala jsem ji dnes poprvé a určitě ještě během dýňové sezóny zopakuji. Mňam... :-)

  • Dana
    Dana |

    17. 9. 2012 20:22

    Polévka je luxusníííííííííí <3

  • Zuzka
    Zuzka |

    15. 9. 2012 13:33

    Vynikající!

  • kaja
    kaja |

    13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • kaja
    kaja |

    13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • kaja
    kaja |

    13. 9. 2012 11:51

    od žaři budeme vařid jakov polevku gulasovov pstum voda brabory dva kira a bude to trohu trvat a cete to udelat tak mi zavolete na to cislo :-| :-| :-|

  • Zdena
    Zdena |

    7. 9. 2012 13:44

    Vynikajici polevka, nikdy jsem nejedla a dle tohoto receptu budu delat. Jen mam dotaz na smentanu, kdyz jsi dala do talire s polevkou, srazila se. Jak to udelat tak, aby se to nestalo? Dekuji Zdena

  • Yahu
    Yahu |

    6. 9. 2012 14:25

    Nemá chybu :) vřele všem doporučuji :)

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2012 20:00

    Super. Díky za skvělý recept.

  • ztuin
    ztuin |

    18. 1. 2012 14:13

    Od podzimu 2011, kdy jsem tento recept objevila, jsem vařila snad už 5x. Vždy měla ohromný úspěch. Zatím se nám doma nepřejedla, takže využíváme "dýňové sezóny" a vaříme ji, kdykoli na ji přijde chuť - mimochodem dnes se na ni chystám znova. A postřeh - vyzkoušela jsem jí vařit z různých dýní, ale máslová dýně nebo muškátová dýně jasně vítězí :-) Tuhle polívku doporučuju všema deseti! ;-)

  • vercin
    vercin |

    18. 1. 2012 11:36

    Vařila jsem s obavami z darované dýně, ale výsledek zcela předčil očekávání. Výborná.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    23. 11. 2011 18:38

    Moc dobrá ;-)

  • Pavel
    Pavel |

    3. 11. 2011 23:12

    ... zítra ji chci vyzkoušet, jen nevím jestli má mít dýně 1,5kg celá, nebo 1,5kg již připravená odpeckovaná dužina ? Díky za upřesnění. ... no chlap :-\

  • pazule
    pazule |

    2. 11. 2011 11:22

    Polévka je luxusní, úžasná a dokonalá! Jdu si ještě přidat :D :D

  • menohe
    menohe |

    25. 10. 2011 19:34

    Opravdu výborná!

  • Idi
    Idi |

    22. 10. 2011 18:51

    Polévka je vynikající! Při podávání doporučuji vyzkoušet místo smetany dýňový olej ;-)

  • Jana Toušová
    Jana Toušová |

    3. 10. 2011 15:25

    Právě jsem polévku dovařila a naše malá dcerka (21měsíců) se jí nemůže donapapat! příště zkusíme to jablíčko, dnes jsem neměla, jinak bych zaexperimentovala hned! Děkuji a moc chválím!!!! :-* 8-)

  • Adéla
    Adéla |

    19. 9. 2011 15:25

    Tuto polévku jsem dělala naprosto poprvé a ani jsem jí nikdy před tím nejedla.Takže pokud se mi povedla a je to ta správná chuť mohu říci že jsem si tento recept a polévku zamilovala <3

  • martinas
    martinas |

    30. 1. 2011 11:59

    Vynikajici polevka!! V soucasne dobe ma nejoblibenejsi :-) Davam za jedna!

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 13:43

    Nejlepší dýňová polévka, jakou jsem kdy zkusila, děkuji za recept. :-)

  • Petra
    Petra |

    30. 10. 2010 18:10

    Mnam ! Prosim len mam dotaz. dala som nakoniec do polievky lyzicu zakysanej smotany, ale nejako sa mi to tam zdrclo :( neviete prosim cim to je?

  • Nikol Nováková
    Nikol Nováková |

    15. 9. 2010 14:13

    Děkuji za tento báječný recept. Letos máme nadúrodu dýní Hokkaidó. Už jsem z nich jednou zkoušela polévku podle jiného receptu, ale nechutnala nám. Zato tento recept mohu jen doporučit! Chutnala i dvouletému synkovi.Tchýně dýni Hokkaidó také přidává do klasické svíčkové omáčky. Dodá tam dobrou chuť, barvu a zahušťuje. Dobře se doplňuje s ostatní zeleninou, která se do svíčkové běžně dává.

  • Gabriela Barincová
    Gabriela Barincová |

    18. 9. 2009 18:39

    Výborná polévka, recept šířím dál!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 9. 2006 09:56

    Ako popisujete Hanka to pečenie, tak u nás sa pečie práve tá obrovská žltá. Takže asi bude vyhovať na polievku, len ešte s tým počkám, teraz ešte krásne rastú, škoda by ich bolo už odrezať.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    26. 9. 2006 07:59

    Opraveno, omlouvám se.

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    25. 9. 2006 22:53

    Ale koukam,ze je v receptu 1kg brambor,tak to ne.Ma to byt JEDNA BRAMBORA!!!!asi to spatne prepsali

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    25. 9. 2006 22:49

    Ale urcite to vyzkousejte a dejte vedet.Dyne je take vyborna mackana s maslem,nebo pecena v troube s dalsi zeleninou a rozmarynem.

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    25. 9. 2006 22:44

    Popravde,ja se se v tech odrudach moc nevyznam.Tady se pouziva crown pumpkin,jestli se pestuje i v CR to nevim,ale ja myslim,ze to pujde urcite z vice druhu,asi nejvice se ji podoba odruda HOKKAIDO na www.osiva.cz

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 9. 2006 13:41

    Môžem použiť aj žltú tekvicu ?