Autor:

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Ingredience
Dýně 1,5 kg
Brambory 1 ks
Cibule
větší
1 ks
Česnek 3 stroužek
Petrželka 1 hrst
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Masox
kuřecí
 
Muškátový oříšek  
Sojová omáčka
malinko
 
Mléko 500 ml
Smetana 300 ml
Voda
500-700
700 ml
Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a bujón. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí (asi 40 minut). Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek, petrželku a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, trošku sójovky a nastrouháme jeden muškátový oříšek. Polévka má být dost hustá a tak mléko a smetanu kombinujeme podle potřeby. Servírujeme v misce se lžící smetany (může být zakysaná) uprostřed a posypeme ještě najemno pokrájenou petrželkou.
Podáváme s bílým pečivem, nejlépe tousty. Nechte si chutnat! Zkoušela jsem různé variace, až jsem došla k téhle. Vařím ji často v restauraci na druhé straně zeměkoule a hostům moc chutná. Jinak můžete přidat 1 kyselé jablko, je to také zajímavá chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55 x
1-
4.69 55 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 55x)
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Komentáře

  1. Zuzka   05.08.2016 | 12:26 | reagovat | závadný

    Skvělý recept, na závěr jsem ještě přidala trochu thajského kari, polévka si o to přímo říkala :-D (možná to bylo i druhem použité dýně).

  2. Renndys   07.07.2016 | 12:17 | reagovat | závadný

    Polévka opravdu výborná :-) Delala jsem ji poprvé a všem moc chutnala.

  3. xcc74   02.04.2016 | 12:17 | reagovat | závadný

    dynovou polevku moc nevarim...ale tomu je ted změna!!!tohle je ten nejlepší recept co jsem nasel urcite vyzkoušejte.(PS.muzu se zeptat jestli to jde i s hovezim masoxem? 8-) :-\

    1. zanet   18.05.2016 | 11:54 | reagovat | závadný

      Urcite muze,jsem kucharka,a vzdy me rozesmeje,jak se neustale resi,zda se da bujon,ci vyvat,zvlaste me to pobaviv Prostreno,(stejne jako ty hosticky jsou domaci?a korunu nasadi,ta slehacka je domaci? Ano,po domacku utlucena,asi :'( ) ano,kvalitni vyvar,je zaklad vsech pokrmu,v dobrych restauracich,ale doma,kdy vetsinou spechame,ho nemame vzdy po ruce ;-) .. :-\

  4. Mirka   05.03.2016 | 18:11 | reagovat | závadný

    Vynikající, právě jsem ji uvařila a moc nám chutnala. Děkujeme za skvělý recpt ;-)

  5. mona   12.02.2016 | 12:01 | reagovat | závadný

    Vyborna, z máslovky i z hokaido. Dělám pouze takovou rychlovku: olej, cibulka, sůl, tymián, dýně, voda. Po uvaření mixuji s velkým kusem ztuhlého másla. Výborné <:-)

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci
Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat? Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat?
Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web