Vesnické šunkofleky

Snadné
Ingredience
Uzené maso
krkovice
500 g
Těstoviny 500 g
Mléko 3 dl
Vejce 5 ks
Eidam sýr 100 g
Sádlo 1 lžíce
Vegeta  
Petržel  
Vesnické šunkofleky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené

Uzené maso uvaříme ve vodě.
Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme.
V mléce rozkvedláme vajíčka, přidáme vegetu a petrželku. Půlku vajec nalijeme do pekáčku, promícháme a přiklopíme.
Dáme do vyhřáté trouby na 30 min. zapéct. Nastrouhaný sýr přidáme do zbylého mléka s vejci. Po 30-ti minutách odklopíme, zalijeme zbytkem mléka s vejci a sýrem. Dopečeme, aby se vytvořila kůrčička.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2
3.89 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 18x)
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Vesnické šunkofleky

Komentáře

  1. Scalar   30.07.2013 | 16:08 | reagovat | závadný

    Koukám, že na vesnici roste na zahrádce především vegeta.

    1. Klára   30.07.2013 | 19:32 | reagovat | závadný

      Vegeta, maggi, masox: to je hit českých kuchařek. Použít jí ale nemusíte, pokud máte vlastní názor a rozum. Já tyto jedy už dávno ignoruji a názvy některých pokrmů také.

  2. Sysina   12.04.2013 | 9:14 | reagovat | závadný

    Šunkofleky odjakživa jen s těstovinami uvařenými v uzeném vývaru (domácí nebo kupované),uzené a vajíčka. Žádný sýr a jiné odpornosti.

  3. Martin   07.11.2012 | 12:47 | reagovat | závadný

    vegeta :-D .. eidam :-D :-D ... pardon, ale to fakt nééé :-)

  4. Cecil   12.08.2012 | 21:40 | reagovat | závadný

    Jaký prase by do toho dávalo Vegetu? Proč? Jsou to fleky s uzeným, tak proč tam přidávat chuť zeleniny s chemií, když tam ani jedno nepatří. A s tím sýrem bych taky polemizoval.....

    1. anna   22.08.2012 | 15:46 | reagovat | závadný

      takze jenom fleky a uzeny -- vyborna rada od cecila !!! :-S

    2. petrsailor   04.02.2013 | 14:49 | reagovat | závadný

      Přesně tak! A ty fleky uvařit ve vývaru po uzenym (nejlíp žebra!), víc to fakt nepotřebuje.

  5. kenny   10.06.2012 | 11:37 | reagovat | závadný

    co je na tom venkovského? Kdyby aspon tam byly domácí fleky! Skoro všichni tam dávají kupované těstoviny, ale pravé šunkofleky jsou z domácích fleků.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web